Dallas Starsin suomalaispuolustaja Julius Honka pääsi viime kauden lopulla kokeilemaan NHL-vauhtia 16 ottelun verran.

Sportsday-lehden kokenut toimittaja Mike Heika uskoo Starsin vuoden 2014 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella (14.) valitun Hongan saavan vakituisen pelipaikan NHL:n puolelta.

– Vaikuttaa siltä, että Honka tulee pelaamaan vakituisesti NHL:ssä ensi kaudella. Vaikka hän on nuori pelaaja, hänellä on paljon kokemusta. Hän on loistava luistelija, jonka pelityylissä on fyysisiä piirteitä ja se saa hänet ottamaan välillä riskejä, Heika kertoo Sportsday-lehdelle tekemässään pelaaja-arviossa.

Heika uskoo Hongan hyötyvän Starsin 67-vuotiaasta apuvalmentajasta Rick Wilsonista, joka on koulinut lukuisia huippupakkeja NHL:ssä.

– Hän hyötyy Wilsonista, joka teki loistavaa työtä aikanaan Sergei Zubovin ja Darryl Sydorin kanssa. Wilson sai Zubovin käyttämään luovuuttaan paremmin ja hän toi Sydorille lisää itseluottamusta käyttää tätä luovuutta. Honka saattaa tarvita hieman molempia valmennustaktiikoita.

Hongalla on edessä suuri haaste ensi kaudella, koska Starsilla on peräti yhdeksän NHL-valmista puolustajaa taistelemassa samoista pelipaikoista.

– Hongan täytyy silti ansaita pelipaikka Starsissa. Häntä ei tarvitse laittaa siirtolistalla ja hän tienaa vain 70 000 dollaria AHL:ssä, joten hänet on erittäin helppo lähettää farmiin. Starsin puolesta parasta olisi pitää hänet mukana joukkueessa ja antaa hänen pelata NHL:ssä ja elää kaikkien virheiden kanssa, joita hän väistämättä tekee korkeammalla tasolla, Heika arvioi.

Starsin otteita aktiivisesti seuraava Heika uskoo Hongan paukuttavan komeat 30 tehopistettä (5+25) ensi kaudella. Sillä pistemäärällä Honka olisi ollut viime kaudella toiseksi tehokkain suomalaispuolustaja NHL:ssä, heti 45 pistettä takoneen Rasmus Ristolaisen jälkeen.