Edmonton Oilersin nuori supertähti Connor McDavid kuittasi aiemmin kesällä kahdeksan vuoden ja 100 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Kesän 2015 NHL-draftissa McDavidin jälkeen toisena varattu Jack Eichel on myös tällä hetkellä jatkosopimuspekulaatioiden keskellä.

Eichelin tulokassopimus päättyy tulevan kauden jälkeen ja hän voi neuvotella jo nyt jatkosta Sabresin kanssa.

NHL Tonight -ohjelmassa käsiteltiin Eichelin tapausta. Entinen NHL-pelaaja Alex Tanguay toi ilmi sen, että hän haluaa nähdä vielä lisää perusteita sille, miksi Eichelille pitäisi maksaa valtavia summia uudessa jatkosopimuksessa.

– Hän on vielä tapaus, josta emme ole nähneet kaikkea. Hän on näyttänyt sen, että hän pystyy olemaan piste per peli -tason pelaaja ja hän on kovan tason kaveri. En sitten tiedä, että kuinka kovan tason kaveri hän on sopimussummien osalta. Mielestäni Sabresilla ei ole ongelmaa sen suhteen, että he voisivat antaa Eichelin pelata hetken ja jatkosopimuksesta voitaisiin neuvotella esimerkiksi joulun kohdilla. Haluan hänen näyttävän taitonsa ja haluan hänen pelaavan vastustajan kärkikavereita vastaan, jotta hän voi näyttää sen, että hän on isojen rahojen arvoinen pelaaja, Tanguay mietti.

NHL.com:n toimittaja Dan Rosen sen sijaan haluaisi ohjentaa Eichelille jo nyt uuden jatkosopimuksen.

– Ykkössentterin kohdalla ei voi pelleillä. Haluaisin nähdä sen, että Sabres näyttää Eichelille nykytilanteen. ”Uskomme sinuun ja tämän takia me maksamme sinulle. Anna mennä vain.” Kyseessä voisi olla kahdeksan vuoden diili, jossa hän kuittaisi 10 miljoonaa dollaria kautta kohden. Tuollainen osoittaisi luottamusta ja uskoa häntä kohtaan, Rosen kaavailee.

– Tuo on totta kai iso summa, mutta se ei ole yhtä iso mitä esimerkiksi McDavidin kohdalla nähtiin. Samalla fakta on se, että McDavidiin verrattuna häneltä ei ole nähty samanlaisia näyttöjä. Kyllä, Eichelillä on ollut loukkaantumisia, mutta ehkä hän ei ole yhtä hyvä kuin McDavid, Rosen miettii.

– Joskus kun katsoo hänen otteita, niin hänellä on kaikki työkalut menestykseen, mutta hän voisi olla vielä enemmän pelissä kiinni. Hänen pitää ottaa joukkue reppuselkään näyttääkseen sen, että ”hei, tämä on minun joukkueeni, seuratkaa minua, me menemme pudotuspeleihin”. Eichelillä on kykyä siihen, Tanguay jatkaa.

Rosen nosti esille vertailukohteeksi Oilersin toisen nuoren tähden Leon Draisaitlin, joka lunasti kahdeksan vuoden ja 68 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

– Jos vertaa Draisaitliin, joka takoi mainioita tehoja viime kaudella, niin hän on kakkossentteri ja Eichel on ykkössentteri. Eichelille pitää maksaa kuten ykkössenttereille maksetaan. 10 miljoonaa on se summa, joka saa tukea nykyisistä markkina-arvoista.

– Tuo on erittäin hyvä sopimus vielä tulevaisuudessa, Rosen käy läpi ehdotelmaansa.