Pittsburgh Penguinsin riveissä Phil Kessel oli juhlimassa Stanley Cupin voittoa myös tänä kesänä.

Kessel nousi aikanaan melkoiseksi kohupelaajaksi Toronto Maple Leafsin riveissä.

Jenkkihyökkääjä treidattiin Penguinsiin kesällä 2015. Tällöin Toronto Sunissa toimittaja Steve Simmons julkaisi todella kriittisen kirjoituksen Kesselistä. Nyt kyseinen kirjoitus sai osakseen melkoisen kuitin.

Katkelmia Simmonsin jutusta:

”Hot Dog -myyntikärry, joka vieraili päivittäin Kesselin asuinalueella, menetti nyt suurimman kanta-asiakkaansa. Käytännössä joka päivä noin puolen kolmen aikaan Kessel käveli paikalle ja nappasi päivittäisen välipalansa. Ja nyt hän on poissa, noin vain.”

”Kesselistä tuli ensimmäinen pelaaja, joka sai palkinnon Maple Leafsin historian huonoimman kauden jälkeen. Leafs pidätti hengitystään, piti nenästä kiinni ja käytännössä antoi Kesselin Pittsburgh Penguinsille, koska he eivät voineet enää sietää häntä. Oikeasti tässä oli kyse siitä, että Leafs oli sairaaloisen väsynyt Kesseliin.

”He olivat väsyneitä hänen käyttäytymiseen ja vastuuttomuuteensa. Hän ei syönyt oikein, hän ei harjoitellut oikein ja hän ei pelannut oikein. Tämä piti tehdä, jotta Brendan Shanahan sai Maple Leafsin uudelleen rakennuksen käyntiin. Liike oli täysin välttämätön, kun tiet erkanivat entistä enemmän Kesselin ainutlaatuisen heikon asenteen myötä.”

”Se, mitä hän on ja miten hän esiintyy – se piti poistaa jäältä, pukukopista, vieraspelireissuilta, ravintoloista, kaikkialta. He eivät voineet pitää häntä, ottaen vielä huomioon sen suunnan, mihin seura oli menossa. Maple Leafs luottaa kirkkaaseen tulevaisuuteen ja käytännössä kaikkeen siihen, missä Kessel ei ole kantanut vastuuta.”

”Jos puheet ovat koko ajan negatiivisia, vähätteleviä ja syytteleviä niin pelaajia kuin valmentajia kohtaan, niin siinä ei ole kyse vain siitä, että yksi pelaaja puhuu jotain. Tuollainen käytös myrkyttää ympäristöä ja saa pelaajien mielen matalaksi. Se rokottaa heidän innokuutta. Tuo edustaa juuri sellaista kulttuuria, jota mikään joukkue ei halua. Oikeanlainen johtajuus saa joukkueesta entistä vahvemman, vääränlainen rikkoo koko joukkueen.”

”Heidän oli pakko siirtää Kessel muualle. Häntä ei voinut enää jättää rosteriin Mike Babcockin aikakaudelle. Häntä ei voinut jättää luisteluharjoitteisiin, joita hän olisi vetänyt puolivaloilla, josta taas muu joukkue olisi ottanut oppia. Ylipäätänsä jos sinulla on sairaus, niin sitä hoidetaan sillä, että poistetaan sen aiheuttaja. Juuri niin Maple Leafs teki nyt. He alkoivat hoitaa omaa infektiotaan, Penguinsin toimittua antibiootteina. Ei sillä ole väliä, mitä he saivat Kesselistä. Sillä on väliä, että hän poissa.”

Todella kriittinen ja syyttelevä kirjoitus on jäänyt suoranaiseksi legendaksi nimenomaan hot dog -kärjellä.

Mitä Kessel sitten teki?

Julkaisi kuvan, missä hän syö golf-kentällä hodareita Stanley Cup -pokaalin sisältä. Kessel kirjoitti Instagram-kuvansa yhteyteen tekstin:

– Hodarit maistuvat paremmalta pokaalista syötynä, lisäten perään tunnisteen ”kaksinkertainen”.

James Mirtle

@mirtle
Phil Kessel everyone.

Twitterissä Kesselin päivitys lähti heti laajaan jakoon. Tempusta tehtiin myös kova huomio:

– Kaikista hienointa tässä oli se, että Kessel teki tempun vasta toisen mestaruuden kohdalla. Legenda!, Pete Blackburn sanoi Kesselin tempauksesta.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
The greatest part of Phil Kessel eating hot dogs out of the Cup is that he waited until the second time to do it. What a legend

Treidin jälkeen Kessel on ollut yksi Penguinsin tärkeimmistä pelaajista kahden mestaruuden aikana. Toissa keväänä hän muodosti erittäin tehokkaan ketjun Nick Boninon ja Carl Hagelinin kanssa. HBK-ketju takoi kovaa tulosta (24 ottelua, 10+12=22) Penguinsin muiden tähtien, Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin takana.

Kesselin tahti ei hyytynyt myöskään tuoreimman mestaruuden yhteydessä, sillä hän iski vielä paremmat tehot. Nyt Kesselille merkattiin 25 ottelussa tehot 8+15=23.