NHL:ssä supertähden John Tavaresin tilanne on herättänyt kysymysmerkkejä jo tovin ajan.

Tavaresin nykyinen sopimus Islandersin kanssa päättyy tulevan kauden jälkeen.

Jatkosopimusta ei ole kuitenkaan vielä näkynyt.

Tavaresin kohdalla on väläytelty sitä, että hän päätyisi vapaiden pelaajien markkinoille.

NHL.com:n toimittajalta Dan Rosenilta kysyttiin Tavaresin tilanteesta. Kysymyksen tulokulma oli se, että voisiko Tavares päätyä ensi kesänä Detroit Red Wingsiin?

– Uskon, että Tavares jatkaa Islandersissa, joten tämä on aika kaukainen skenaario. On toki hyvin mahdollista, että Red Wings on Tavaresin perässä, mikäli kanadalaissentteri päätyy vapaille markkinoille. Se vaatii kuitenkin sitä, että Red Wingsin pitää raivata tilaa häntä varten ja silti heidän pitää pystyä tarjoamaan kokoonpano, jolla voi voittaa jotain. Hän tuskin tekee sopimusta Red Wingsiin, jos he päätyvät yhä vahvemmin uudelleen rakennuksen pariin. Uskoisin, että jos hän jättää Islandersin, niin hän menee jonnekin, missä hän voi voittaa jotain suurta välittömästi, Rosen miettii.

Red Wings pystyisi Rosenin mukaan vapauttamaan tilaa Tavaresia varten muutamien kikkojen kautta, mutta silti kuvio on enemmän toiveajattelua.

– Red Wings saattaa olla varsin realistinen vaihtoehto, mutta uskon silti siihen, että Tavares tekee kahdeksan vuoden mittaisen jatkon Islandersin kanssa. Sen myötä kaikki muut ovat varmasti pettyneitä.

26-vuotias Tavares on toiminut Islandersin kapteenina neljän viimeisimmän kauden aikana. Kansainvälisellä tasolla Tavares on ollut voittamassa World Cupin lisäksi olympiakultaa.