Vaikka kiekkokausi on vasta alussa, riittää Nuorilla Leijonilla kiirettä loppukesästäkin. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue pelaa Lahdessa ja Vierumäellä neljän maan turnauksessa, päämääränään vuodenvaihteen MM-kisat.

Suomen lisäksi Ruotsissa huippujääkiekkoilijaksi kasvanut Kristian Vesalainen ei koe nuorten maajoukkueen tiukkaa pelirytmiä taakaksi. Ottelumäärä vain kasvaa, kun Liigan kausi pyörähtää vauhtiin syyskuussa.

Leijona-paidan kantaminen on kunnia-asia.

– On totta kai, on hienoa aina päästä pelaamaan Suomen logossa, hyökkääjä sanoi SuomiKiekkolle Lahdessa neljän maan turnauksen tuoksinnassa torstain Tshekki-pelin tauottua.

Pitkän, tiiviin kauden aikana pelaaja joukkuekavereineen joutuu kokemaan luonnollisesti myös pettymyksiä. Kesällä Winnipegiin ykköskierroksella varattu Vesalainen tietää, miten tiukan rytmin ja usean pelin tuoma kuormitus kestetään.

– Aina olen tehnyt laadukasta duunia kentän ulkopuolella. Ei minulla silleen mitään ihmeellistä. Mentaalipuoli (korostuu), koittaa pysyä mahdollisimman positiivisena.

Laitahyökkääjä on nuoresta iästään huolimatta kokenut iloisia asioita poikkeuksellisen paljon. Vasta 18-vuotiaalla tähdellä on vyöllään alle 18-vuotiaiden MM-kulta, sekä Ruotsin ja CHL:n mestaruus. Näitä seurasi kesällä vielä varaus Winnipegiin ykköskierroksella numerolla 24.

Maallikkona voisi kuvitella, että alle 18-vuotiaiden MM-finaalin häviäminen viime keväänä puolestaan oli pettymys, vaikka kyseinen hopea komeaa mitalisaalista kasvattikin.

Oli miten oli, Vesalainen on voittanut jo paljon. Mitä hän on tehnyt oikein?

– En minä tiedä, olenko tehnyt jotain oikein, mutta joukkueissa on käynyt hyvä tsägä. Olen päässyt pelaamaan hyviin joukkueisiin. Välillä se menee noin, että tulee menestystä, Vesalainen veistelee.

– Mukavaa, että on näin aikaisessa iässä tullut mestaruuksia, suomalaislupaus jatkaa.

Vesalaisella on sauma ottaa palkintokaappiin uusi mitali joulun ja uudenvuoden aikaan. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Buffalossa, ja jos ihmeitä ei satu, HIFK-kasvatti mahtuu mukaan joukkueeseen hyvin todennäköisesti.