OULU. Perjantaina Jääkiekkoliitto toi julki tiedon siitä, ettei Lauri Marjamäki jatka Leijonien päävalmentajana enää tulevan kauden jälkeen.

Marjamäki ei käyttänyt sopimuksessa ollutta optiovuotta.

– Iso kiitos liitolle siitä, että he halusivat jatkaa yhteistyötä ja antoivat aikaa miettiä päätöstä vielä kesän ylitse. Valintoja piti tehdä, ja tällä kertaa päätös oli tämmöinen, Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Marjamäki itse ei halunnut lähteä puimaan päätöksen taustoja sen tarkemmin.

– Monta asiaa oli taustalla. Mitä haluaa, mikä on fiilis. Tuossa on kuitenkin vielä upea kausi tiedossa. On olympialaisia ja on MM-kisoja. Sen jälkeen voi katsoa eteenpäin.

Toukokuussa Marjamäen alaisuudessa Leijonat ylsi mitalipeleihin MM-kisoissa. Lopullinen sijoitus oli neljäs, kun Venäjä oli parempi pronssiottelussa.

Marjamäki on puhunut moneen eri otteeseen siitä, miten iso ero maajoukkueen valmentamisella ja seurajoukkuetoiminnalla on keskenään.

– Kyllä sitä tiedosti, että edessä on täysin erilainen juttu. Valmentaja haluaa valmentaa ja haluaa olla päivittäin tekemisissä joukkueen kanssa. Turha tuosta on tehdä mitään numeroa. Tiesin sen, mihin olen lähtenyt, ja viime vuosi oli hyvin opettavainen. Paljon jäi käteen viime vuodesta, ja paljon jää käteen myös tulevasta vuodesta. Sen jälkeen olen varmasti taas astetta parempi valmentaja.

– Ehkä sitä arkea vähän kaipaa, mutta katsotaan nyt. En ole vielä miettinyt tulevaa, Marjamäki sanoi seurajoukkuearkeen viitaten.

– Satsataan nyt tähän vuoteen ja toivotaan, että jääkiekon parista löytyy töitä vielä sen jälkeen.

Tulevalla kaudella Marjamäen apureina Leijonien valmennusjohdossa toimivat Mikko Manner ja Jussi Tapola.

– Ollaan heidän kanssaan aloitettu jo projekti, ja esimerkiksi Tapolan kanssa ollaan tekemisissä päivittäin, kun ollaan samalla paikkakunnalla. Innolla odotan jo tulevaa, Marjamäki sanoi.