The Athleticin toimittaja Craig Custance kertoi varsin jännästä kuviosta, jossa ovat mukana dopingista kärynnyt venäläistähti Danis Zaripov ja huippulupaus Andreas Athanasiou.

Jo aiemmin ilmoille tuli viestejä siitä, että Athanasiou olisi saanut tarjouksen KHL:stä.

Custance viittasi lähteeseen, jonka mukaan Ak Bars Kazan olisi se seura, joka on yrittänyt houkutella Athanasiouta Venäjälle.

Kazanille syntyi tarve uudelle laiturihankinnalle sen jälkeen, kun Zaripov jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Zaripov oli ehtinyt tehdä sopimuksen Kazanin kanssa ennen kuin kohu-uutinen tuli ilmoille.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF langetti Zaripoville kahden vuoden mittaisen kilpailukiellon. Tämä taas johti siihen, että Kazan purki sopimuksen Zaripovin kanssa.

– Mikäli Athanasiou allekirjoittaa sopimuksen Kazanin kanssa, se taas jättää Detroit Red Wingsille aukon hyökkäyksen puolelle. Tämä taas voi tietää sitä, että Red Wings kääntää katseensa Zaripoviin päin, Custance avasi kuviota.

Aiemmin New York Rangers ilmoitti, ettei se aio tavoitella Zaripovia. 36-vuotiaan venäläishyökkääjän agentti Dan Milstein vahvisti The Athleticille, että NHL-seurat ovat kyselleet Zaripovin perään.

– Mitään konkreettista ei ole tullut vielä miltään seuralta. Kaikki tietävät hänet kansainvälisistä turnauksista. Hän on pudotuspelityyppinen pelaaja, Milstein totesi.

Milsteinin mukaan Zaripoville etsitään seuraa, jolla on hyvä mahdollisuus voittaa Stanley Cup ensi kaudella.

– Hän on hyvin päättäväinen ja hänellä on paljon näyttöhaluja, Milstein summasi.