Jokeri-hyökkääjä Marko Anttilalle täytyy nostaa hattua. Kun reilu vuosi sitten hänen KHL-sopimuksensa julkaistiin, ei moni uskonut hänen lunastavan roolia joukkueessa.

Ennen Jokereita useamman kauden Ruotsissa Örebrota edustanut Anttila ei antanut epäilysten haitata tekemistään.

Jo viime kaudella hän osoitti Jokerien alemmissa ketjuissa kovalla työnteolla ja asenteella pystyvänsä pelaamaan Euroopan kovimmassa kiekkosarjassa. Hyvät otteet poikivat jatkosopimuksen.

Yli kaksimetrisen hyökkääjän otteet ovat vain parantuneet entisestään tälle kaudelle. Anttila on saanut päävalmentaja Jukka Jaloselta paljon vastuuta kauden ensimmäisissä peleissä ja on vastannut huutoon.

Muun muassa SKA Pietaria vastaan Anttila oli joukkueensa isoimpia onnistujia kaukalossa. Tiistaina Dynamo Moskovaa vastaan hän vastasi puolestaan joukkueen ainoasta maalista.

Anttila on siitä mielekäs pelaaja koko Jokereille, että hän tuo joukkueeseen virtaa antamalla aina kaikkensa, vaikkei olekaan kokoonpanon taitavin pelaaja. Jokerien nelosketju on kauden alussa ollut erittäin hyvässä tasapainossa, eikä vähiten isokokoisen hyökkääjän ansiosta.

Anttilan pelaaminen ei ole aina kauneinta katsottavaa, mutta se on juuri sellaista, mitä Jokerit tarvitsee illasta toiseen.