St. Louis Bluesia viime vuosien aikana edustanut Jori Lehterä oli kesällä treidin kohteena, kun hänet kaupattiin Philadelphia Flyersiin.

Nyt Lehterä palasi harjoittelemaan entisen seuransa nurkille, josta St. Louis Dispatch tavoitti suomalaissentterin.

– Ei se ole mitenkään outoa olla täällä. Oli hieno juttu Bluesilta, että he antoivat minun luistella ja treenata näillä kulmilla, Lehterä sanoi lehdelle.

Lehterällä oli kahdenlaisia mietteitä kesällä nähdystä liikkeestä.

– Minulla ei ole mitään hajua miksi he treidasivat minut, mutta ehkä se oli ihan hyvä juttu. Bisnespuoli on osa jääkiekkoa. On toki aina vaikeaa lähteä kaupungista, jossa on oppinut tuntemaan jätkät erittäin hyvin. Jääkiekon osalta tämä saattoi olla hyvä liike minulle. En pelannut hyvin viime kauden loppuvaiheilla, mutta uusi alku voi tehdä oikein hyvää minulle, Lehterä jatkoi.

29-vuotias suomalaissentteri sai kuulla treidistä vaimonsa kautta. Lehterät olivat kaupan aikana nukkumassa Suomessa. Lehterän vaimo Lotta havahtui uutisiin seuraavan päivän aamulla.

– Minulla ei ollut mitään hajua. Vaimoni tökkäsi minua kylkeen ja sanoi: ”hei, pelaat ensi kaudella Philadelphiassa”. Tunteet vaihtelivat kovasti sen jälkeen.

Lehterä harmitteli muun muassa sitä, ettei hän saa jatkaa yhteistyötä Vladimir Tarasenkon kanssa. Lehterä ja Tarasenko ovat pelanneet samassa joukkueessa jo lukuisten vuosien ajan.

Mieliala kääntyi positiiviseksi, kun Lehterä otti selvää uudesta kohteesta.

– Kun kuulin treidistä, avasin Googlen ja katsoin, että minkälainen kaupunki Philadelphia oli. Vierailin siellä viime viikolla ja kaupunki vaikutti oikein kivalta. Joukkue on hyvin nuori. Taidan olla kolmanneksi vanhin kaveri koko joukkueessa.

Flyersiin Lehterä lähtee kovien näyttöhalujen kera.

– Ei siinä kyse ole niinkään Bluesista… haluan näyttää itselleni. Haluan saada taas itseluottamuksen takaisin ja näyttää itselleni sen, että voin olla vielä parempi pelaaja.