Carolina Hurricanesin tilastot viime kausilta ovat suorastaan mykistäviä niiden ristiriitaisuuden takia.

Joukkue on antanut kolmen edellisen kauden aikana vastustajille keskimäärin 27,7 laukausta ottelua kohden. Kyseinen lukema on toiseksi pienin koko NHL:ssä, ainoastaan Los Angelesin tilasto on pienempi: 26,8 laukausta vastustajalle per peli.

Hurricanesin päästettyjen maalien keskiarvo sen sijaan on 2,72. Tuo lukema oikeuttaa tilastossa valitettavan korkealle, peräti 13:nneksi.

Hurrikaanipaidat ovat siis antaneet vastustajille vähän laukauksia, mutta suhteellisen paljon maaleja. Tilastoista voi päätellä sen, että joukkuetta on menneinä kausina vaivannut jollain tapaa joko heikko puolustaminen tai huono maalivahtipelaaminen.

Ainakaan viime kaudella maalivahdit eivät olleet kummoisessa iskussa, sillä Cam Ward (runkosarjan torjuntaprosentti 90,5) ja Eddie Läck (90,2) eivät saaneet itsestään parasta irti.

Nyt NBC Sports muistuttaa, että joukkueen alakerran pyrkii lukitsemaan Scott Darling. Tilastojen on yksiselitteisesti muututtava, jotta Hurricanes voisi palata pudotuspeleihin.

Chicagossa aiemmin kakkosveskarin roolissa torjuneen, ja jo aiemmin kovien odotusten kohteena olleen Darlingin kohdalla huomionarvoinen seikka on nyt, pystyykö hän säilyttämään pelin tason tai olemaan edes lähellä huipputasoa? Tai miten hän reagoi, kun alkavalla kaudella hän kohtaa ykkösmaalivahtina joka ilta NHL:n huippujoukkueita?

Jos Darling pystyy vastaamaan huutoon, sivuston mukaan joukkue voi palata viimein pudotuspeleihin. Hurricanesin puolustus kun on hyvä, lisäksi kokoonpanossa on nuoria lupauksia, kuten Sebastian Aho.