Jääkiekon alle 20-vuotiaiden vuoden 2018 MM-turnaus pelataan vuodenvaihteessa Yhdysvalloissa. Ikäluokan nelinkertainen maailmanmestari Suomi on saamassa jalkeille joukkueen, jonka pakisto on järisyttävän kova, NHL.comin suomenkielinen sivusto arvelee.

– Buffalossa pelattavasta turnauksesta tulee meille mahtava, sillä saamme jalkeille erittäin hyvän joukkueen. Mielestäni meillä on todella hyvät saumat koko turnauksen voittamiseen, joten odotan kisoja innolla, itsevarmuutta pursuava puolustaja Urho Vaakanainen toteaa sivustolle.

Parasta aikaa rapakon takana pelattavassa World Junior Summer Showcase -turnauksessa Suomen takalinjoilla luutivat juhannuksena ykköskierroksella varatut alle 18-vuotiaiden maailmanmestarit Vaakanainen sekä Juuso Välimäki ja jutun kuvassa oleva Henri Jokiharju.

Mainitun kolmikon lisäksi myös vastaavan ikäluokan MM-kultamitalisti Miro Heiskanen ja alle 20-vuotiaissa kultaa juhlinut Olli Juolevi ovat kaksi muuta pelaajaa, jotka todennäköisesti edustavat Nuoria Leijonia vuodenvaihteen kisoissa.

Suomen A-maajoukkueen pakiston timanttinen laatu on lähitulevaisuudessa taattu. Kuten todettua, viisikon jokainen pelaaja on saanut vyölleen NHL-varauksen ykköskierroksella sekä kivenkovaa kokemusta ja maailmanmestaruuksia nuorten ikäluokissa.

Seuraava steppi kvintetillä on aikanaan Leijonien paidassa.

– Suomelle on epätavallinen tilanne, että mukana on niin monta ykköskierroksen varausta. Mutta se on tosi hyvä juttu suomalaiselle jääkiekolle, Välimäki puolestaan hehkuttaa.

Nuorten Leijonien pakisto on ollut ikäluokan MM-kisoissa rautaa menneinäkin vuosina, vaikkei joukkueelle aina tietysti menestystä ole tullut.

Esimerkiksi edellisissä, Kanadassa pelatuissa katastrofaalisissa kilpailuissa Suomen verkko heilui kuudessa kamppailussa ainoastaan 10 kertaa, vaikka joukkue joutuikin uusimaan sarjapaikkansa karsintaotteluissa.

– Puolustuksestamme tulee vahva. Meidän kannaltamme on erittäin hyvä asia, että joukkueessamme on tuollaiset pakit, päävalmentaja Jussi Ahokas iloitsee.