Kesän 2015 NHL-draftissa ykkös- ja kakkosvaraukset olivat varsin selkeitä jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Ykkösenä huudettu Edmonton Oilersin Connor McDavid ehti jo kuitata 100 miljoonan dollarin jatkosopimuksen seuraltaan. Toisena varattu Jack Eichel on myös kuittaamassa ison jatkolapun Buffalo Sabresilta.

Kolmantena varatulla Dylan Stromella NHL-ura ei ole vielä edes kunnolla alkanutkaan.

– Mielestäni se oli oikea liike viime vuonna, Strome sanoi NHL.com:lle edelliskauden alkuvaiheilla nähdystä liikkeestä.

Strome lähetettiin takaisin OHL-juniorisarjaan sen jälkeen, kun hän oli pelannut seitsemän ottelua Coyotesin riveissä.

– Olisimme voineet pitää hänet täällä ja peluuttaa häntä pienemmässä roolissa tai laidassa. Hän olisi varmasti pärjännyt, mutta tuo ei ole sitä, mitä haimme häneltä. Kaavailemme häntä vahvaksi kahden suunnan sentteriksi, joka pystyy operoimaan vahvasti jokaisella kentän osa-alueella. Tuo on erittäin vaikea paikka pelata nuorella iällä. Yritämme ajaa häntä sisään oikealla tavalla, Coyotesin GM John Chayka totesi.

– Samalla tavalla katsomme tilannetta ennen tulevan kauden alkua. Voi olla, että jo heti ensimmäisissä harjoituspeleissä hän ottaa ison roolin haltuunsa ja pitää siitä tiukasti kiinni. Uskon, että näemme häneltä vahvoja otteita harjoitusleirillä, Chayka sanoi Stromesta.

Viime kaudella OHL:ssä Strome nakutti 35 ottelussa 75 (22+53) tehopistettä. Hän oli myös Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni MM-kisoissa, mistä Kanada otti mukaansa hopeaa.

– Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että saan lisää voimaa ja lisää nopeutta. Jokaisen pelaajan tavoitteena on päästä NHL:ään ja pelata siellä kaikki runkosarjan pelit. Mitään ei tule kuitenkaan ilmaiseksi. Tiedän sen, että jos en näytä olevani valmis siihen maailmaan, löydän itseni farmista. Jo se pakottaa minut näyttämään taitoni, Strome pohti.

Kesällä Coyotes hankki itselleen uuden kärkisentterin New York Rangersista, kun Derek Stepan siirtyi aavikolle. Stepanin lisäksi Stromelle kilpailutilannetta luo Christian Dvorak, joka iski tulokaskaudellaan 78 ottelussa 33 (15+18) tehopistettä.

– Kun hän saa pelinsä rullaamaan, hän on isokokoinen sentteri, jolla on iso merkitys koko pelin lopputulokselle. Tuollaisten pelaajien avulla voitetaan mestaruuksia. Tuollaiset pelaajat ovat harvassa ja noita on vaikea löytää. Hänellä on monenlaisia taitoja ja hänestä voi odottaa aivan huippupelaajaa, seuran GM Chayka uskoo.

– Tuollaisten pelaajien kohdalla ei halua missään nimessä hidastaa kehitystä tai haitata sitä. Hän on niin tärkeä palanen meidän organisaatiollemme pitkässä juoksussa, Chayka jatkoi.