Tulokaskaudellaan NHL:ssä Patrik Laine paukutti peräti 36 maalia ja 64 tehopistettä.

Laine hurmasi heti alkumetreillä erittäin räväkällä laukauksellaan.

Keväällä Laine päätti jättää MM-kisat välistä, jotta hän sai valmistautua kaikessa rauhassa tulevaa kautta varten.

– Tämä oli vasta toinen kerta, kun kävin kunnolla jäällä kauden päättymisen jälkeen, Laine sanoi SuomiKiekko-sivustolle Oulussa järjestetyn hyväntekeväisyysottelun yhteydessä.

– Kyllä siellä jäällä ehtii olla taas ihan tarpeeksi. Tässä on tullut käytyä salilla ja on haettu nopeutta eri treenien kautta.

Niin se kehittyminen. Helppo vastaus nuoren pelaajan kohdalla on se, että kehitysaskeleita haetaan ”ihan kaikessa”.

Mikä on varmasti totta. Laineella muutama osa-alue nousee kuitenkin ylitse muiden.

– On haettu sitä, että olisin nopeampi siellä kentällä. Myös kamppailukykyä on pyritty saamaan paremmaksi, jotta pystyisi tekemään tilaa itselleen kentällä. Toki sitä haluaa parantaa kokonaisvaltaisesti, mutta ehkä noita nyt enimmäkseen, 19-vuotias hyökkääjä tuumaa.

Laine on harjoitellut tiukasti Hannu Rautalan opeissa Turussa. Rautalan vetämässä ryhmässä ovat olleet mukana myös muun muassa Rasmus Ristolainen ja Mikko Rantanen.

– Vähän erilaista on ollut, kun on pystynyt toukokuusta asti harjoittelemaan. Yleensä kesäharjoittelu on ollut sellaista 5-6 viikon mittaista. Nyt on voinut vähän enemmän kuormittaa, Laine sanoo kuluneesta keväästä ja kesästä.

Joukkueena kun pääsisi pitkälle

Tulokaskauteen Laine lähti hyvin yksinkertaisella tavoitteella: NHL-paikan varmistus.

Pelipaikkaa ei tarvinnut hirveästi miettiä, sillä Laine nousi välittömästi Jetsin tärkeimpien pelaajien joukkoon.

Miten sitten ensi kausi? Onko jo jotain tulostavoitteita mielessä?

– Ei ole mitään numeroita sun muita, kunhan parannetaan joukkueena viime kaudesta. Henkilökohtaisella tasolla yritän olla entistä parempi pelaaja, Laine miettii, jatkaen:

– Jos joukkueena ylletään pudotuspeleihin, niin se riittää mulle. Sitä tässä tavoitellaan.

Laineen NHL-uran alku sujui henkilökohtaisella tasolla enemmän kuin hyvin. Kaudesta jäänyt maku ei ollut kuitenkaan hirveän maukas, kun Jetsin pelit päättyivät jo runkosarjaan.

– Se on menneen talven lumia ja nyt on uusi mahdollisuus edessä.

– Uskon, että kaikilla jäi sopivasti hampaan koloon tuosta kaudesta. Hienosti lopetettiin seitsemän ottelun voittoputkeen, niin toivottavasti pystytään siitä sitten jatkamaan ensi kaudella. Siitä samasta draivista, mikä siinä lopussa oli.

Laine aikoo olla vielä tovin ajan Suomessa ennen kuin matka jatkuu Winnipegiin. Kanadassa tiedossa on kylmä talvi, joten nyt suomalaishyökkääjä yrittää nauttia lämpimistä keleistä mahdollisimman pitkään.

– Itse asiassa siellä on paljon lämpimämpää kuin täällä, kun menee sinne. Ne Winnipegin hyvät kelit jatkuvat vielä pitkään, mutta sitten se muuttuu yhdessä vaiheessa aika lailla, Laine miettii NHL-ympyröistään.