Harva kolmikko rikkoo NHL:ssä kauden aikana 200 tehopisteen rajan. Niitäkin kuitenkin löytyy, mutta se vaati sekä huippuyksilöitä että menestyvän joukkueen, joka saa ykkösketjustaan kaiken potentiaalin irti illasta toiseen.

SuomiKiekko listaa NHL:n parhaat ykkösketjut, joilla on mahdollisuus alkavalla kaudella yltää maagiseen 200 tehopisteen rajaan.

1. Edmonton Oilers, Patrick Maroon – Connor McDavid – Leon Draisaitl

Viime kaudesta kasassa pysynyt huippukolmikko, joka teki jo viime kaudella 219 tehopistettä yhteenlaskettuna. Pistepörssin voittanut McDavid rikkoo jälleen 100 tehopisteen rajan terveenä pysyessään, minkä lisäksi pitkän jatkosopimuksen tehnyt Draisaitl tulee tekemään niin ikään kovat lukemat. Maroon täydentää kolmikkoa loistavasti fyysisyydellään ja teki jo viime kaudella 27 maalia.

2. Dallas Stars, Jamie Benn – Tyler Seguin – Aleksandr Radulov

Dallasin todella myrkyllinen ase ensi kaudelle Radulovin saavuttua seuraan. Starsin viime kausi oli mahalasku, mutta osakkeet ovat nousseet kesän aikana huomattavasti. Tutkapari Benn-Seguin saa Radulovista sellaisen kolmannen lenkin, että tämä kolmikko lähentelee pistepörssin kärkisijoituksia.

3. Washington Capitals, Aleksandr Ovetshkin – Nicklas Bäckström – T.J Oshie

Vaikka Capitals heikkeni kesän aikana selvästi, ei runkosarjan kestomenestyjän ykkösnyrkkiä sovi aliarvioida. Vuosikaudet tutkaparina toiminut Ovetshkin-Bäckström on pelannut läpi uransa piste per peli tahdilla, minkä lisäksi kolmas lenkki Oshie kykenee koviin tehopisteisiin. Ketjun rooli vain korostuu, kun alemmista ketjuista on poistunut taitoa.

4. Boston Bruins, Brad Marchand – Patrice Bergeron – David Pastrnak (ei sopimusta)

Kunhan nyt vain Bruinsin johto saisi kiinnitettyä huippulupaavan ja läpimurtonsa tehneen Pastrnakin jatkosopimuksella, olisi joukkueella täydellinen syömähammas käytössään. Pitkään aliarvioitu Marchand on takonut Bergeronin kanssa kovaa tulosta viime kaudet. Bergeron kärsi itse viime kaudella vammoista, mutta terveenä hän on NHL:n yksi parhaimpia senttereitä. Pastrnakilta on lupa odottaa yli piste per peli tahtia ensi kaudella.

Edellä mainittujen ketjujen jälkeen listaaminen käy hankalaksi, sillä esimerkiksi Chicago Blackhawksilla ja Pittsburgh Penguinsilla vastuu kahdella kärkiketjulla jakautuu tasaisemmin. Lisäksi Patrik Laineen ja Mark Scheifelen tähdittämä Winnipeg sekoitti ketjujaan paljon viime kauden aikana.