Päävalmentaja Erkka Westerlundin luotsaama Salavat Julajev Ufa koki karmaisevan kotitappion Kunlun Red Staria vastaan, kun vierailijat tekivät 2-1-voittomaalin vain kolme sekuntia ennen päätössummerin soimista.

Tulos tarkoittaa sitä, että kovin odotuksin kauteen lähtenyt Ufa on voittanut ainoastaan yhden kolmesta kotiottelustaan. Suomalaisten valmentama joukkue on heti kauden alussa kahden ottelun tappioputkessa heikkojen esitysten johdosta.

Jos kurssi ei käänny nopeasti, muuttuu valmennuksen tilanne tukalaksi nopeasti, sillä seurajohto on satsannut paljon joukkueeseen kesän aikana ja odottaa kovia tuloksia.

Maanantainakin joukkueen otteista painoi selvä ahdinko, eikä joukkue onnistunut kuin kertaalleen maalinteossa. Ufa tuntui olevan täysin Teemu Hartikaisen, Joonas Kemppaisen ja Linus Omarkin tähdittämän ykkösketjun varassa.

Kunlunin voittomaalia oli rakentamassa KalPasta Kiinaan täksi kaudeksi siirtynyt Matias Myttynen, joka saa paljon vastuuta kokeneelta huippuvalmentajalta Mike Keenanilta.

Ufan pelit jatkuvat edelleen kotihallissa torstaina Sotshia vastaan.