Chicagon supertähti Jonathan Toews viime keväästä: ”Sen katsominen todella sattui”

© Kuva: Getty Images

SuomiKiekko.com kertoi aiemmin tänään Chicago Blackhawksin pitkäaikaisen kapteenin Jonathan Toewsin Sportsnetille antamasta haastattelusta, jossa mies kertoi muuttaneensa kesäharjoitteluaan radikaalisti tänä vuonna.

Se, että 10,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Toews sanoo harjoittelevansa tänä kesänä aiempaa vähemmän, ei tarkoita, että mies olisi menettänyt kilpailuviettiään.

Pikemminkin päinvastoin.

Toews on nostanut Stanley Cup -pokaalin Blackhawksin kapteenina ilmaan kolmesti, eli 2010, 2013 ja 2015. Kahtena viime kesänä hän on joutunut katselemaan televisiosta, kun Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby on nostanut kannun ilmaan.

– Se sattuu. Se todella sattuu, kun katsoo jonkun muun tekevän sen, Toews sanoi Sportsnetille.

– Jostakin syystä sitä ajattelee, että se kuuluu meille joka vuosi. Mutta toisaalta voi olla hyväkin antaa noiden hetkien syöpyä syvälle omaan mieleen. Se kirpaisee, ja samalla se antaa uutta motivaatiota ja pitää liekin palamassa, Toews sanoi.

Tämän kesän Stanley Cupinsa ansiosta Crosby nousi mestaruuksissa Toewsin rinnalle. Ja samalla Penguins nousi Blackhawksin rinnalle viimeksi kuluneen vuosikymmenen menestyneimpänä seurana. Penguins on voittanut NHL:n mestaruuden 2009, 2016 ja 2017.

On mielipidekysymys, kumpaa joukkuetta pitää viime vuosikymmenen kovimpana. Vain muutama vuosi sitten Blackhawksia pidettiin ylivoimaisena nippuna, mutta kuinka kävikään.

– Muistan, kun minulta kysyttiin 2015 voittamamme mestaruuden jälkeen, että olemmeko mielestäni uusi dynastia. Vastasin, että te voitte puhua mitä puhutte, mutta minä en tuohon juttuun lähde mukaan.

– Ja nyt Pittsburgh on voittanut kahdesti peräkkäin. Sitä ei ollut tapahtunut pitkään aikaan (viimeksi Detroit 1997 ja 1998), Toews huomauttaa.

Mutta nyt Toews palaa halusta katkaista Penguinsin mestaruusputken.

– On aika palata töihin – aika niin sanotusti hypätä takaisin hevosen selkään, hän sanoi.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10