Jos Suomessa jääkiekko on valta-asemassa joukkuelajien osalta, USA:ssa tilanne on hieman toinen.

Jääkiekko ei ole suinkaan katsotuin laji kyseisellä markkina-alueella.

Se on muun muassa selkeästi amerikkalaisen jalkapallon ja baseballin jaloissa.

Jääkiekkoa on yritetty tuoda esille monin eri keinoin. Paikallisesti esimerkiksi yhden kaupungin seurat ovat tehneet yhteistyötä. Yksi, jo varsin pitkäaikainen tapa, on ollut se, että seurojen tähtihahmot ovat tehneet vierailuja toisen lajin tapahtumissa.

Chicagossa NHL-seura Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville sai kunnian heittää avausheiton MLB-seuran Chicago Cubsin ottelussa.

Quennevillen heitto ei ollut täysi katastrofi, vaikka se ei hiponutkaan täydellisyyttä.

Blackhawksin päävalmentaja ei ollut kuitenkaan lainkaan tyytyväinen suoritukseensa.

– Häpeän itseäni. En ole heittänyt palloa ihan hetkeen, Quenneville sanoi NBC Chicagon mukaan.

– Se oli brutaalia ja kauheaa. Tuosta voi sanoa, että se oli huono heitto. Tai jos kääntää jääkiekon puolelle, niin tuo oli huono laukaus, Quenneville ripitti itseään.

Puheiden perusteella voisi odottaa karmeaa epäonnistumista, mikä ei ollut kuitenkaan ihan koko totuus.

Video heitosta näkyy tästä:

Stadium

@Stadium
.@NHLBlackhawks coach Joel Quenneville threw out the 1st pitch before tonight's White Sox game, it was just a biiiiiiit outside.

Pahempia esimerkkejä on olemassa vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi laulajatähden Carly Rae Jepsenin avausheitto oli aivan toista luokkaa kuin Quennevillellä. Nimenomaan epäonnistumisen osalta.

Quenneville on luotsannut Blackhawksin kolmeen eri kertaan Stanley Cup -mestariksi. Raporttien mukaan Quenneville on myös yksi parhaiten palkatuista valmentajista NHL:ssä.