Buffalon supertähti kyllästynyt häviämiseen ja ikätovereidensa panokseen – kääntääkö uusi päävalmentaja kelkan?

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres on kyntänyt NHL:ssä viime vuodet syvällä. Joukkueen supertähti Jack Eichel onkin korviaan myöten täynnä menneiden kausien räpellystä, nhl.com kirjoittaa.

Sivusto kirjoittaa, että tappioille allerginen Eichel on kyllästynyt katsomaan muiden joukkueiden sekä pelaajien – ja etenkin omien ikätovereidensa – edesottamuksia.

Esimerkiksi vuoden 2015 ykkösvaraus Connor McDavid oli kyseisen juhannuksen ainoa pelaaja, joka ylsi kakkosena napatun Eichelin edelle varaustilaisuudessa. McDavid on jo niittänyt menestystä taalajäillä, sillä viime kaudella peräti 100 pistettä runkosarjassa nakuttanut kanukki hilasi Edmonton Oilersin pudotuspeleihin sekä nappasi nimiinsä Hart Trophyn (joukkueelleen arvokkain pelaaja).

Parhaan tulokkaan palkinnon, Calder Trophyn, pokannut vuoden 2016 ykkösvaraus Auston Matthews sen sijaan auttoi Toronto Maple Leafsin pudotuspeleihin ensi kertaa sitten kauden 2012-2013.

Mutta mitkä ovat Eichelin ja Sabresin meriitit parilta viime kaudelta?

Niitä ei ole. Joukkueen kaksi edellistä kautta ovat olleet tappioiden täyttämiä.

Täysin sekaisin ollut Sabres keräsi NHL:ssä viidenneksi vähiten pisteitä, minkä seurauksena entinen päävalmentaja Dan Bylsma ja GM Tim Murray saivat kengän kuvan takamukselleen. Phil Housley ja Jason Botterill korvasivat heidät.

– Kaikki on uutta. Mielestäni oli hyvä aika aloittaa uusi aikakausi. Kaverit kunnioittavat heitä, Eichel sanoo viitaten uuteen kaksikkoon.

– Uskomme, että voimme olla todella hyviä ja että voimme olla pudotuspelijoukkue. Meidän on mentävä harjoitusleirille ja ajateltava oikein. Meillä on uusi GM ja uudet valmentajat, joten tämä on uusi tilanne meille kaikille.

NHL.com kirjoittaa, että Eichel on Sabresin kasvot. Kahdella edellisellä kaudella lähes identtiset pisteet (24+32 ja 24+33) mättänyt yhdysvaltalainen kantaa niskassaan valtavia paineita. Itseluottamus syvällä sukeltavan joukkueen leirissä on ymmärrettävästi alhaalla.

– Meidän pitäisi saada lisää luottamusta itseemme ja odottaa enemmän itseltämme, Eichel päättää.