Tshekkiläislegenda Jaromir Jagr on yhä vapaana agenttina kiekkomarkkinoilla.

Viime vuosien aikana Jagr on edustanut Florida Panthersia, minne jatkosopimusta ei kuitenkaan enää tullut.

NHL Tonight -ohjelmassa asiantuntija Kevin Weekes mietti potentiaalisimpia vaihtoehtoja Jagrille.

Ensimmäisenä Weekes nosti esille Vancouver Canucksin.

– Jagrin kohdalla on puhuttu siitä, että liiga on menossa nopeammaksi ja nopeammaksi, eikä hän enää pysyisi mukana vauhdissa. Jos miettii Canucksia, niin he eivät pelaa mitään korkeatempoista jääkiekkoa. Sedinin veljekset eivät ole tulleet tutuksi mistään järjettömästä vauhtipelistä. He ovat kunnostautuneet kiekkokontrollin saralla. Canucks tykkää rakentaa peliä maalin takaa, missä Jagr on vahvimmillaan, Weekes kävi läpi Canucksin tyyliä.

– Jagr olisi edelleen hyvin kelvollinen ase hyökkäysalueella, Weekes jatkoi.

Toiseksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi Weekes nimesi Colorado Avalanchen, joka yrittää nousta NHL:n pohjamudista jälleen pudotuspelijoukkueeksi.

Weekesin mukaan Jagr voisi toimia hyvänä esimerkkinä Avalanchen nuoremmille tähdille.

Canucksin ja Avalanchen edelle nousi kuitenkin yksi seura: Vegas Golden Knights.

– Tiedän, että hän on viettänyt aikaa kesällä Vegasissa. Golden Knights aloittaa täysin nollista ja he yrittävät luoda uutta kulttuuria seuran ympärille. Kun on keskustellut seuran omistajan Bill Foleyn kanssa ja miettii niitä arvoja, mitä Jagr tuo mukanaan; en voisi nähdä parempaa paikkaa hänelle kuin Las Vegas, Weekes julistaa.

– Kaiken lisäksi Gerard Gallant (Golden Knightsin päävalmentaja) on luotsannut häntä jo aiemmin, Weekes jatkaa.

Jagr tykitti toissa kaudella 66 pistettä nimenomaan Gallantin valmennuksen alla. Panthers päätyi antamaan potkut Gallantille viime syksynä varsin sekavien vaiheiden keskellä. Keväällä Gallant nimitettiin Golden Knightsin ensimmäiseksi päävalmentajaksi.