Chicago Blackhwaksissa kahden vuoden aikana NHL:n kärkihyökkääjien joukkoon nousseen Artemi Panarinin kauppaaminen Columbus Blue Jacketsiin oli yksi kesän eniten keskustelua herättäneistä siirroista.

Blackhawksin ongelmat palkkakaton kanssa olivat tiedossa, mutta viime kaudellakin 74 tehopistettä runkosarjassa iskeneen Panarinin päästäminen toiseen seuraan kuulosti äkkiseltään mielipuoliselta.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Chicago sai kaupassa paluumuuttaja Brandon Saadin, joka oli aiemmalla urallaan voittamassa Blackhawksille kaksi Stanley Cupia. Niin ikään laitahyökkääjän paikalla pelaava tähti teki muun muassa kevään 2014 pudotuspeleissä tehot 6+10 pelaamissaan 19 ottelussa.

Lisäksi Saad on kolme kautta putkeen rikkonut 50 tehopisteen rajan ja teki toissa kaudella Columbukselle 31 maalia. Ja hän on vasta 24-vuotias, samaa ikäluokkaa Mikael Granlundin kanssa.

Tutussa joukkueessa Saadilta on lupa odottaa entistäkin kovempia tehoja. Hän tienaa samaa kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa kuin Panarin, mutta nykyistä sopimusta on kaksi vuotta enemmän jäljellä kuin venäläistähden vastaavaa.

Ehkä Chicago olikin kaukaa viisas, sillä kahden vuoden päästä Panarinin palkkapyyntö on todennäköisesti nykyistä isompi. Siinä vaiheessa Blackhawksin johto olisi joutunut vaikeuksiin, kun sillä on jo runsaasti kallispalkkaisia pelaajia.

Saadilla on mahdollisuus nousta erittäin isoksi pelaajaksi Blackhawksin riveissä. Samalla seura vältti horisontissa näkyvät mahdollisesti erittäin hankalat jatkoneuvottelut Panarinin kanssa.