Juniorisarja OHL:n viime kauden sensaatiopelaaja Alex DeBrincat vakuuttaa otteillaan Chicago Blackhwaksin harjoitusleirillä.

19-vuotias hyökkääjä varattiin kesällä 2016 toisella kierroksella koko varaustilaisuuden 39. vuorolla.

Ainoastaan 171-senttinen hyökkääjä tykitti Erie Ottersin riveissä viime kaudella 63 ottelussa tehot 65+62=127. Yli maali per peli -tahti toi DeBrincatille valinnan sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Nyt pienikokoinen hyökkääjä on loistanut Blackhawksin leirillä, mutta aukeaako paikka NHL-miehistössä?

– Se on heistä kiinni. Luonnollisesti haluan aloittaa ammattilaisurani niin nopeasti kuin mahdollista. Mutta jos heistä tuntuu, että tarvitsen vielä vuoden Eriessä, niin olkoon sitten niin, DeBrincat kommentoi asemaansa joukkueessa NBC:lle.

Tilaisuus on mitä parhain äärimmäisen taitavalle hyökkääjälle, sillä Marian Hossa ei pelaa todennäköisesti koko ensi kauden aikana terveyssyistä johtuen, minkä lisäksi seurajohto kauppasi Artemi Panarinin Columbus Blue Jacketsiin.

Parhaassa tapauksessa DeBrincat saa näyttöpaikan Patrick Kanen rinnalla.

– Olen tehnyt kovasti töitä tänä vuonna, erityisesti verrattuna viime vuosiin. Olen ollut punttisalilla paljon ja todellakin keskittynyt niihin asioihin, joita minun pitää kehittää. Kaikki haluavat paikan joukkueessa. Se on iso asia minulle, nuori hyökkääjä linjaa.