NHL:ssä San Jose Sharksin konkaritähtien Joe Thorntonin ja Patrick Marleaun tulevaisuuden kuviot ovat olleet kovasti tapetilla viime viikkoina.

Molemmat ajautuivat rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi.

CSN Bay Arean toimittaja Kevin Kurz toi lauantaina ilmi tiedon, että Thornton olisi tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sharksin kanssa.

Tätä Sharks ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut.

Kurz avasi kuvion taustaa sunnuntaina.

– En usko, että Sharks julkistaa Thorntonin sopimusta ennen kuin Marleaun ratkaisu selviää. Monet ihmiset ovat murehtineet sitä, ettei Sharks ole vielä julkistanut Thorntonin diiliä. On totta, ettei hän allekirjoittanut sopimusta vielä lauantaina. Thornton on kuitenkin sitoutunut palaamaan Sharksiin. Esimerkiksi vuonna 2014, jolloin Thorntonin kolmen vuoden mittainen jatko oli jo tehty, julkistusta piti odotella hetki, jotta seura oli päässyt yhteisymmärrykseen myös Marleaun kanssa.

– Joten toisin sanoen: rauha. Hän palaa, Kurz sanoi Thorntonista.

37-vuotias Marleau sen sijaan on mutkikkaampi tapaus.

Kurzin mukaan Marleaun perässä ovat Sharksin lisäksi Anaheim Ducks, Dallas Stars ja Toronto Maple Leafs.

Raporttien mukaan Marleaulle on tarjottu kahden vuoden mittaista jatkoa, mutta Kurzin mukaan muualta tulleet tarjoukset ovat olleet jopa parempia kuin Sharks olisi tarjoamassa.

– Todennäköisesti Marleau miettii nyt sitä, ottaako hän paremman tarjouksen muualta vai asettaako hän perheen etusijalle ja jää nykyiseen kotiinsa San Joseen hieman halvemmalla diilillä.

Marleaun yllä on kuitenkin iso kysymysmerkki.

– Kukaan ei tunnu tietävän, mitä hän meinaa tehdä. Hän tarvitsee toki aikaa päättääkseen, mutta olisin silti yllättynyt, jos ratkaisussa kestäisi vielä pitkään.

Viime kaudella Marleau nakutti 82 runkosarjaottelussa tehot 27+19=46.