Slovakialaisen tähtihyökkääjän Tomas Tatarin tulevaisuuden ylle on noussut isoja kysymysmerkkejä.

Tatar, 26, on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, sillä hän ja Detroit Red Wings eivät päässeet yhteisymmärrykseen uudesta jatkosopimuksesta ennen heinäkuun alkua.

Edessä saattaa olla myös välimieskäsittely, minne slovakialaistähti hakeutui 29 muun pelaajan ohella.

Tatarilla kuuleminen on merkattu heinäkuun lopulle (20. päivä). Osapuolet voivat kuitenkin tehdä jatkosopimuksen ennen kuin puolueeton välimies julkistaa päätöksensä.

Viimeisten kolmen kauden aikana Tatar on operoinut 2,75 miljoonan dollarin vuosituloilla.

– Detroit on tarjonnut minulle sopimusta, eri vaihtoehtojen kera. Esillä on ollut yhtä, neljää tai viittä vuotta. Puhumme edelleen kestosta sekä toki taloudellisesta puolesta, Tatar sanoi CSA.sk:lle, jota Detroit News siteerasi.

– Emme ole kuitenkaan edenneet mihinkään, vaikka tässä on ollut ihan tarpeeksi aikaa, Tatar osoitti turhautumisen merkkejä.

Kolmella viimeisimmällä kaudella Tatar on nakuttanut joka kerta vähintään 20 maalia. Tähän mennessä paras sesonki (2014-15) on tuottanut 29 osumaa ja 56 tehopistettä.

Lyhyeen sopimukseen päätyminen saattaisi kuitenkin tietää sitä, että Tatarin ura Red Wingsissä voisi olla paketissa.

– Välimieskäsittely on viimeinen vaihtoehto. Se on sitten vain pakollinen sopimus, mikä sieltä tulee. Ellemme pääse sopimukseen Detroitin kanssa, käsittelyssä tullaan tarjoamaan vuoden sopimusta. Se olisi varmaan viimeinen kauteni Detroitissa.

– Saa nähdä, mitä seuraavat päivät ja viikot tuovat eteen, slovakkihyökkääjä tokaisi.

Raporttien mukaan Tatar on hakenut 5 miljoonan dollarin vuosituloja.

MLive.com:n mukaan Tatar olisi käynyt olkapääleikkauksessa, mikä saattaisi venyyttää hänen kauden aloitusta eteenpäin. Red Wingsin GM Ken Holland kuitenkin uskoo, että Tatar on valmiina, kun runkosarja pyörähtää käyntiin syksyllä.