NHL:ssä yhteensä 23 ottelua pelanneen Kasperi Kapasen todellinen murtautuminen taalajäille mutkistuu entisestään.

Kanadalaismedia Sportsnet arvioi, että Toronto Maple Leafsin superhankinta Patrick Marleau on lähtökohtaisesti joukkueensa ykkösketjussa sentteri Auston Matthewsin ja laitahyökkääjä William Nylanderin kanssa. Kakkosketjun puolestaan muodostaa ennakkoarvion mukaan kolmikko James van RiemsdykTyler BozakMitch Marner.

Kapanen tietää, että pääseminen kahteen kärkiketjuun on kiven alla.

– Rehellisesti sanottuna en usko, että kuulun hyökkääjien kärkikuusikkoon, Kapanen pohti jo keväällä Sportsnetille.

Suomen nuoret maailmanmestariksi tammikuussa 2016 jatkoajalla iskenyt Kapanen on hyökkäysorientoitunut pelaaja, joka sopii lähtökohtaisesti parhaiten nimenomaan tulosta tekeviin ylempiin ketjuihin. Nyt joukkueessa on kahdessa ensimmäisessä ketjussa niin kovaa taistelua pelipaikoista, että suomalaistähden lopullinen läpimurto NHL:ään voi jäädä toistaiseksi tekemättä.

Kapasen viime kauden näytöt olivat joka tapauksessa vahvoja etenkin AHL:n puolella. Laitahyökkääjä loisti Toronto Marliesissa ensiksi runkosarjassa piste per peli -tahdillaan, yhdeksässä pudotuspelissä puolestaan syntyi peräti kahdeksan pistettä. Maple Leafsissa hän takoi yhteensä kolme maalia, joista kaksi näki päivänvalonsa pudotuspeleissä.