Florida Panthersin viime kausi NHL:ssä lässähti pahaksi pettymykseksi. Pitkään hyvistä sijoituksista taistellut joukkue jäi itäisessä konferenssissa 13:nneksi, 14 pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Panthers-miehistö on kokenut kesän aikana suuria muutoksia nuorentuen rajusti avainpelaajien osalta.

Suomalaisittain mielenkiintoisia uusia nimiä ovat hyökkääjät Henrik Haapala ja Sebastian Repo sekä maalivahti Harri Säteri. Kokeneemmat pelimiehet Jussi Jokinen ja Jaromir Jagr eivät pantteripaidoissa jatka.

– Uskon, että nyt on kaikki hyvin. Saamme varmasti hyvän joukkueen kasaan ensi kaudella. Jokainen parantaa henkilökohtaisesti paljon. Sillä päästään jo pitkälle, viime kaudella upeat pisteet 21+31 iskenyt Barkov sanoi Leijonat.comin haastattelussa.

Alkavalla sesongilla Barkov on nyky-Floridan kärkiketjuissa yksi kokeneimmista pelimiehistä. Sentteri on pelannut taalajäillä jo 252 runkosarjan ottelua, pudotuspelikokemusta on kertynyt kuuden kamppailun verran.

Isokokoisesta sentteristä lienee iloa myös uusille suomalaishyökkääjille Haapalalle ja Repolle juuri kokemuksensa ansiosta.

– Neljä vuotta on tuonut jonkin verran kokemusta. Se auttaa silloin, kun menee huonosti. Tiedän, mitä pitää tehdä, jotta saa käännettyä kelkan. Vaikka olen nuori, pystyn myös auttamaan muita ja antamaan neuvoja, Barkov tuumii.

Menneellä kaudella Panthersilla oli pitkään saumat pudotuspeleihin. Tiukat viime hetkien tappiot kuitenkin kostautuivat pitkässä sarjassa, kun joukkue pullahti kokonaan ulos kevään ja kesän jatkopeleistä.

– Henkisesti olemme vahvempia. Viime kaudella johdettiin monta peliä ja hävittiin loppuminuuteilla. Siinä meni tärkeimmät pisteet, Barkov puntaroi.