Jääkiekon isoimmissa ammattilaissarjoissa valmentajapotkut ovat aivan arkipäivää kaudesta toiseen.

Harvassa ovat ne kaudet ja vuodet, joiden aikana ei nähdä lainkaan valmentajavaihdoksia.

The Score -sivusto nosti esille jo tulevan NHL-kauden ja siihen liittyvät potku-uhat.

The Score listasi päävalmentajia, joiden asema uhkaa horjua.

Ensimmäisellä esille nostettiin Winnipeg Jetsin Paul Maurice.

– Jets saattaa olla myös tulevalla kaudella yksi NHL:n pahiten alisuorittavista joukkueista. Tuo saattaa johtaa myös Mauricen potkuihin, The Scoren toimittaja Josh Wegman pyörittelee.

Viime vuosien aikana Jets on saanut riveihinsä kovan luokan nuoria talentteja, kuten Nikolaj Ehlersin, Jacob Trouban ja Patrik Laineen.

– Maalinteko ei ole ollut ongelma, vaan kiekkojen pitäminen pois omasta repusta. Jets ei ole löytänyt toimivaa ratkaisua maalilleen, vaikka sen puolustus on varsin vahva.

Steve Masonin hankinta auttaa varmasti, mutta pelastaako hän Mauricen työpaikan? Wegman kysyy.

Toisena joukkueena listalla on Colorado Avalanche, joka floppasi pahasti viime kaudella. Seuran puikkoihin aivan kauden alla astellut Jared Bednar saa jatkaa tehtävässään, mutta kuinka kauan?

– Yleensä valmentajat saavat ainakin kolmen kauden ajan näyttää osaamistaan. Mutta se, miten huono Avalanche oli viime kaudella, voi lyhentää Bednarille annettavaa aikaa.

Wegman palaa valintaprosessiin, jonka Avalanche joutui aloittamaan hyvin myöhäisessä vaiheessa.

– Jos Joe Sakic (Avalanchen GM) olisi saanut valita valmentajan pidemmältä listalta, hän ei olisi välttämättä valinnut Bednaria ollenkaan, Wegman uskoo.

Avalanchessa viilettää tällä hetkellä yksi suomalaispelaaja, Mikko Rantanen.

Myös listan kolmannesta joukkueesta löytyy suomalaisväriä.

Carolina Hurricanesin Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä luotsaa Bill Peters, jonka pitäisi pystyä nostamaan Hurricanes jälleen pudotuspelijoukkueeksi.

– Peters on ehtinyt toimia kolmen kauden ajan Hurricanesin päävalmentajana, eikä seura ole yltänyt pudotuspeleihin kertaakaan. Tämä on ollut sinänsä ymmärrettävää, sillä seura on ollut uudelleenrakennuksen keskellä. Nyt Canes on saanut riveihinsä paljon nuoria lupaavia hyökkääjiä, minkä lisäksi sen puolustus on kehittymässä yhdeksi NHL:n parhaista. Kaiken lisäksi Hurricanes vahvisti maalivahtiosastoaan Scott Darlingilla.

Justin Williamsin hankinta antoi pohjaa sille, että Hurricanesin johto uskoo seuran olevan valmis taistelemaan pudotuspelipaikasta. Mutta jos alku on yhtä heikko kuin se oli muun muassa toissa kaudella, Peters voi hyvinkin saada potkut, Wegman pohjustaa.

Yhteensä 10 eri NHL-seuraa antoi potkut päävalmentajalleen joko kesken viime kauden tai kauden päättymisen jälkeen.