Viime kaudella Carolina Hurricanesissa debytoinut suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen sekä ilmiömäisesti NHL:ään sisään luistellut Sebastian Aho viihtyvät toistensa seurassa.

Reilut kaksi vuotta sitten Stanley Cupia Chicago Blackhawksin paidassa juhlinut Teräväinen kehuu Ahon ensimmäistä kautta taalajäillä vuolaasti.

– Hän pelasi hienosti, aloitti jo hyvin, vaikka alkuun ei tullut maaleja. Itselläni meni huomattavasti pidempään päästä aikanaan kiinni pelirytmiin, mutta hän on fiksu kaveri, Teräväinen kehuu Leijonat.comin haastattelussa.

Teräväinen kertoo, että kaksikko viihtyi viime kaudella hyvin yhdessä. Vieraspelimatkojen kämppäkaveruus, videopelit ja kommunikoiminen suomeksi lähensivät nuorten maailmanmestareita.

– Loppukaudesta hän alkoi hiljalleen liidata enemmän ja enemmän – sitä on ollut kiva seurata, Teräväinen sanoo, ja jatkaa:

– Uskon, että myös itse pystyin tukemaan häntä ja olemaan apuna. Olin vierasreissuilla hänen kämppiksenä, mikä jeesasi varmasti molempia.

Kaksikko aloittaa toisen yhteisen kautensa NHL:n runkosarjassa 8. lokakuuta. Carolinan ensimmäinen vastustaja on Minnesota Wild.