NHL:n mestarivahdilta hieno ele – vei Stanley Cupin näytille lastensairaalaan

© Kuva: Getty Images

NHL:n mestareille ojennettava Stanley Cup on yksi ammattilaisurheilun himoituimmista pokaaleista.

Ja kun pokaalin on kerran ansainnut, siitä on myös lupa nauttia.

NHL:ssä on tapana, että mestarijoukkueen jokainen pelaaja saa viettää kesän aikana yhden päivän Stanley Cup -pokaalin kanssa haluamallaan tavalla. Pysti onkin nähty mitä erilaisemmissa yhteyksissä.

Pittsburgh Penguinsin maalia viime kaudet vartioinut Marc-Andre Fleury päätti omana pokaalipäivänään panna hyvän kiertämään.

Penguinsista ensi kaudeksi Vegas Golden Knightsiin siirtyvä Fleury nimittäin vei pokaalin lauantaina näytille Ronald McDonald -lastensairaalaan Montrealissa, Pittsburgh Post-Gazette -lehti kertoo.

Pokaalia työkseen vartioivat Philip Pritchard latasi twitter-tililleen kuvia, joiden perusteella sairaalan pikkupotilaat olivat haltioissaan tähtipelaajan ja pokaalin vierailusta. Myös pelaaja-agentti Allan Walsh twiittasi kuvia samasta tapahtumasta.

Fleuryn päivä pokaalin kanssa päättyi tämän tyttären Scarlettin 2-vuotissyntymäpäiväjuhliin, joissa Stanley Cup oli näyttävästi esillä.

Fleury on tullut tunnetuksi todellisena hyväntekijänä. Taannoin hän avasi leikkipuiston Pittsburghissa.

– Ihmiset Pittsburghissa ovat olleet niin mukavia minulle, että halusin antaa jotakin takaisin. Halusin tehdä jotakin lasten hyväksi, ja on hienoa, että lapset tuntuvat pitävän leikkipuistosta, Fleury sanoi Post-Gazetten mukaan.

Jos et näe twiittejä kunnolla, voit katsoa ne myös oheisista linkeistä.

1

2

3

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10