NHL laajentuu ensi kaudeksi uudella joukkueella, kun Vegas Golden Knights liittyy mukaan karkeloihin.

Näin sarjassa on nyt yhteensä 31 joukkuetta.

Pohjois-Amerikassa on ollut tapana, että jokaisella NHL-seuralla on oma farmiseura AHL:ssä.

Ensi kaudella näin ei kuitenkaan ole, sillä sarja vedetään läpi 30 joukkueella.

31. seura lisätään mukaan vasta kaudelle 2018-19.

AHL:n mukaan muutosprosessi ei ole vielä kokonaan valmis, mutta uusi joukkue lisätään mukaan kyseisellä aikataululla.

Tulevalla kaudella nähdään poikkeusjärjestelyjä, sillä kahdella NHL-seuralla on käytössä yhteinen AHL-joukkue.

Golden Knights solmi aiemmin yhteistyösopimuksen Chicago Wolvesin kanssa. Wolves ehti toimia viime vuosina St. Louis Bluesin farmiseurana.

Jatkossa Bluesilla ei ole täyttä ohjaamisoikeutta Wolvesissa, vaan ”pääoikeudet” ovat nyt Vegasilla.

Molemmat seurat voivat kuitenkin sijoittaa pelaajiaan Wolvesiin.

– Olemme puhuneet jo George McPheen (Vegasin GM) kanssa useaan otteeseen tämän kuvion hyödyistä. Heillä on tällä hetkellä monia sellaisia pelaajia, jotka suuntaavat vielä ensi kaudella juniorisarjoihin. Mielestäni tästä voidaan ottaa hyöty irti, kun yhdistämme voimamme, Bluesin GM Doug Armstrong sanoi St. Louis Dispatchin mukaan yhteistyökuviosta.

Golden Knightsin runko rakentui kesän laajennusdraftin kautta. Seuralla ei ole vielä niin paljon sopimuksia, että se saisi täytettyä yksinään yhden AHL-seuran.

Armstrongin mukaan Blues on puolestaan keskustellut mahdollisuudesta, jossa seura sijoittaa pelaajia muihin AHL-joukkueisiin, mikäli kaikki eivät mahdu Wolvesiin.

– Näimme tämän muutoksen tulevan ja katselimme eri vaihtoehtoja, mutta ensi kauden osalta sopivaa ei löytynyt, Armstrong sanoi omasta AHL-seurasta.

Wolves ehti toimia Bluesin farmiseurana kesästä 2013 lähtien.

Esillä on ollut keskusteluja siitä, tuodaanko uusi farmiseura Kansas Cityyn. Kyseiseen ratkaisuun ei päädytty ainakaan vielä.

– Meillä on ollut niin sanotusti muutamia puita takassa ja olemme käyneet keskusteluja, mutta niissä ei ole päästy vielä finaaliin saakka. Kaudella 2018-19 mukana on kuitenkin 31 joukkuetta, Armstrong kuittasi aiheen.

Bluesilla on nyt aikaa etsiä itselleen uusi kohde ja uusi yhteistyöseura. AHL:n mukaan yhteisymmärryksen jälkeen seurat voivat itsenäisesti julkistaa yhteistyökuvion.