Vegas Golden Knights valitsi kesäkuussa pidetyssä NHL:n laajennusdraftissa Florida Panthersista hyökkääjä Jonathan Marchessaultin.

Panthersin päätös jättää 30 maalia viime kaudella pyssyttänyt Marchessault suojaamatta aiheutti paljon ihmetystä asiantuntijoiden ja fanien keskuudessa.

26-vuotiaan sensaatiohyökkääjän sopimus on yksi NHL:n parhaista hinta-laatusuhteeltaan, koska Panthers solmi vuoden 2016 kesällä hänelle kahden vuoden mittaisen ja 0,75 miljoonan dollarin arvoisen paperin.

Panthers ei kuitenkaan halunnut päästää joukkueen sisäisen maalipörssin kärkinimeä toiseen seuraan ilman taistelua.

– Tiesin, että Panthers yritti kaupata minua pois, mutta en tiennyt yhtään, mitä tapahtuisi. Ei ole koskaan kiva olla epätietoinen, missä joukkueessa pelaa seuraavaksi. Mutta kun Golden Knightsin GM George McPhee soitti minulle päivää ennen varausta, olin helpottunut ja iloinen, että pääsen mukaan heidän joukkueeseensa, Marchessault kertoo NHL.comin haastattelussa.

Valinta Golden Knightsiin tuli miehelle itselle täysin puun takaa.

– Olin yllättynyt siitä, mutta se on osa tätä peliä. Kun katsoo kavereita, jotka Panthers suojasi, huomaa, että he kaikki ovat loistavia jääkiekkoilijoita. Se oli varmasti vaikea päätös myös Panthersin johtoryhmälle, mutta se kuuluu peliin. Ei sitä voi ottaa henkilökohtaisesti. Se on osa bisnestä, maalipyssy summaa.

Marchessault uskoo Golden Knightsin mahdollisuuksiin pärjätä ensi kaudella.

– Meillä on hyviä pelaajia. Kaikki ovat NHL-tason pelaajia ja uskon, että olemme hyvin valmennettu ja johdettu organisaatio. Kaikki on luotu menestystä varten. Toivottavasti voimme esittää parasta peliämme saman tien ja yllättää jääkiekkomaailman, kanadalaishyökkääjä sanailee.