Pittsburgh Penguinsin riveissä kanadalaispuolustaja Justin Schultz oli isoja onnistujia viime kaudella, kun Penguins marssi toiseen peräkkäiseen mestaruuteen.

Jo runkosarjan aikana Schultz oli näkyvä hahmo Penguinsin takalinjoilla. 78 ottelussa Schultz nakutti tehot 12+39=51.

Keväällä Schultzin harteille tuli suoranainen Penguinsin takalinjojen ykkösliiderin rooli, kun tähtipakki Kris Letang oli niskaleikkauksen takia sivussa.

Schultzin hienot otteet tiesivät myös hurjaa palkankorotusta.

Viime kesänä Schultz solmi Penguinsin kanssa yhden vuoden mittaisen sopimuksen, jonka arvo oli 1,4 miljoonaa dollaria.

Uudessa kolmivuotisessa sopimuksessa Schultz kuittaa yhdestä kaudesta 5,5 miljoonaa dollaria.

– Kun minut treidattiin, rakastuin heti tähän paikkaan. En halua pelata enää missään muualla, Schultz sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle jatkosopimuksestaan.

Schultz päätyi Penguinsiin kesken kauden 2015-16. Sitä ennen hänen urakäyränsä oli kääntynyt kovaan laskuun Edmonton Oilersissa.

Penguinsissa suunta muuttui.

Post-Gazettessa nostettiin esille pisteiden lisäksi myös yksi iso muutoksen merkki niin Schultzista itsestään kuin kulttuurimuutoksesta.

Neljän Oilers-kauden aikana Schultzin tehotilasto oli pahasti pakkasella lukemassa -78.

Viime kaudella? +27.

Tällä irtosi koko NHL:n tehotilastossa seitsemäs sija.

– Täällä on ollut mahtavia joukkuetovereita ja mahtavia valmentajia. Tämä on ollut hauska paikka pelata. Tunnen oloni hyvin kotoisaksi ja nautin pelitavastamme. Se sopii minulle mainiosti. Toivottavasti voimme jatkaa tätä virettä, Schultz sanoi viitaten jo kolmannen peräkkäisen mestaruuden tavoitteluun.

Ensi kaudella Schultzilta odotetaan johtajuutta Penguinsin takalinjoilla. Seura kun joutui luopumaan kokeneista Trevor Daleystä ja Ron Hainseystä. Daley matkasi Detroit Red Wingsiin, Hainsey Toronto Maple Leafsiin.

– Meillä on joukkue, jossa nuoret pelaajat voivat nousta esille ja jossa nuoremmat kaverit saavat kyllä sanoa sanottavansa. Sopeutuminen on helppoa ja meillä on hauskaa pukukopissa, Schultz sanoi luottavaisena.