Dallas Starsin organisaatiosta on nousemassa todellinen suomalainen huippulupaus Julius Honka, joka pääsi kokeilemaan viime kaudella vauhtiaan NHL:ssä 16 ottelun verran.

Stars varasi Hongan kesän 2014 varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen 14. vuorolla. Viime kaudella Honka teki NHL:n runkosarjassa yhden maalin ja viisi tehopistettä. 21-vuotias nuorukainen tahkosi suurimman osan kaudesta AHL:n puolella (50 ottelua tehoin 7+24=31).

The Dallas Morning Newsin toimittaja Mike Heika uskoo Hongan nousevan lähitulevaisuudessa jopa seuran parhaaksi puolustajaksi ohi ruotsalaisen John Klingbergin.

– Uskon, että hänestä voi tulla parempi kuin Klingbergistä. Hänellä on särmää pelissä, mistä on pakko tykätä. Hän on pieni, mutta samalla ärhäkkä ja hän tappelee omat tappelunsa. Hän on myös parempi luistelija kuin Klingberg, Heika kertoo Sportsday -lehden sivuilla.

Hurjaa jälkeä viime kausilla tehneen Klingbergin ohittaminen arvojärjestyksessä olisi äärimmäisen hurja temppu Hongalta. Ruotsalainen paukutti viime kaudella 80 ottelussa 13 maalia ja 49 tehopistettä.

– Klingberg näkee peliä hyvin ja hänellä on loistavat kiekolliset taidot. Honka taas aloittaa hyökkäykset luistelemalla ja sitten yrittää lukea peliä lennossa, kokenut toimittaja jatkaa.