Pittsburgh Penguinsin riveissä Stanley Cupin kahdella viime kaudella voittaneen tähtihyökkääjän Phil Kesselin nimi on noussut esille siirtohuhuissa. Pittsburgh Post Gazette -lehden toimittaja Ron Cook kirjoittaa aiheesta uusimmassa kolumnissaan.

– Uskon, että Kessel kaupataan. Se ei välttämättä tapahdu tällä viikolla tai tässä kuussa, tai edes tänä kesänä, mutta uskon, että se tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, Cook kirjoittaa artikkelissaan.

Kokenut toimittaja nostaa esiin kaksi syytä Kesselin mahdolliseen kauppaamiseen. Ensimmäisenä syynä Cook pitää Penguinsin apuvalmentajana toimineen Rick Tocchettin lähtöä Arizona Coyotesin päävalmentajaksi.

– Tocchettin siirtyminen pois saattaa nopeuttaa kauppaprosessia. Tocchettin työnä ei ollut pelkästään pitää Kesselin päätä mukana pelissä, vaan myös toimia vaativan päävalmentajan Mike Sullivanin ”iskunvaimentajana”, Cook kertoo.

– Kessel sanoi Tocchettin olevan paras apuvalmentaja, joka hänellä on koskaan ollut. Sanotaan näin, että hän oli Kesselin oma ”Kuiskaaja”.

Toisena syynä Kesselin kauppaamiseen Cook pitää yhdysvaltalaisen jättimäistä 6,8 miljoonan dollarin kausipalkkaa, joka ulottuu vuoteen 2022.

– Hänellä on järkyttävä sopimus. Hän allekirjoitti kahdeksan vuoden mittaisen ja 64 miljoonan arvoisen sopimuksen Toronton kanssa. Se sopimus alkoi vasta kaudella 2014-15. Vaikka Toronto ottaa vaihtokaupan takia hänen palkastaan 1,2 miljoonaa dollaria kaudessa, Kessel vaikuttaa palkkakattoon 6,8 miljoonaa kaudessa vuoteen 2022 asti. Tuolloin hän on 35-vuotias.