NHL-seuran puolustus täynnä miljoonamiehiä – suomalaislupaus lyö nokkansa väliin?

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä tämän kesän varaustilaisuudessa Calgary Flames nappasi itselleen suomalaisväriä heti ensimmäisellä kierroksella.

Flames poimi Juuso Välimäen kierroksen puolivälissä, vuorolla 16.

Varaustilaisuuden yhteydessä Flames oli aktiivinen myös siirtomarkkinoilla. Haaviin tarttui New York Islandersista Travis Hamonic, joka saapui vahvistukseksi peräpäähän.

Tämän lisäksi Flames teki hieman yllättäen jatkosopimuksen Michael Stonen kanssa.

Tällä hetkellä Flamesilla on yksi NHL:n kalleimmista puolustuksista. Seuran takalinjoilla peräti viisi eri pelaajaa tienaa vähintään 3,5 miljoonaa dollaria.

Laatua riittääkin kaikkiin kolmeen pelaavaan pakkipariin.

Tästä huolimatta Välimäellä on kirkas tavoite.

– Teen kaikkeni sen eteen, että pelaan Flamesissa ensi kaudella. Se on tavoitteeni juuri nyt, Välimäki sanoi Calgary Heraldille.

Välimäki nakutti viime kaudella WHL-seurassa peräti 61 (19+42) tehopistettä 60 runkosarjaottelussa.

Välimäelle juniorisarja WHL on todennäköinen kohde myös ensi kaudella, vaikka suomalaispuolustaja onkin asettanut tavoitteensa korkealle.

– Ei se olisi mikään maailmanloppu, jos pelaisin edelleen junioreissa. Aion kuitenkin valmistautua NHL:ää varten.

– Tuon tavoitteen saavuttaminen ei ole helppoa. Fyysisesti en usko kokevani mitään ongelmia. Uskon olevani valmis tavoittelemaan paikkaa, kun harjoitusleirit alkavat syksyllä.

Välimäki on ehtinyt maistaa menestystä juniorimaajoukkueissa. Keväällä 2016 Välimäki oli Pikkuleijonien kapteeni alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mistä mukaan tarttui kultaa.

Vuodenvaihteessa Välimäki viiletti Nuorten Leijonien takalinjoilla alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Siellä Välimäki nakutti kuudessa ottelussa tehot 2+0.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!