Winnipeg Jetsin organisaatiolla on isot odotukset tuoreen ykkösvarauksensa Kristian Vesalaisen suhteen. Seuran GM:n Kevin Cheveldayoffin mielestä suomalaishyökkääjä erottuu edukseen monipuolisudellaan. Taitava laituri on myös isokokoinen, 192-senttinen ja 95-kiloinen.

– Hän on iso, voimakas hyökkääjä. Meillä oli mahdollisuus saada pelaaja, joka osaa luistella, pelata kahteen suuntaan ja luoda maalipaikkoja. Pidän tästä mahdollisuudesta, Cheveldayoff kehuu NHL.comin haastattelussa.

Seurapomo vakuuttui Vesalaisen taidoista alle 18-vuotiaiden MM-kisojen aikana. Tehot 6+7 seitsemässä ottelussa iskenyt suomalainen valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Hän oli yksi pelaajista, jotka todella nousivat esiin siellä. Iso kroppa, ajaa maalille ja tekee paljon asioita, joita me painotamme omassa joukkueessamme tällä hetkellä, hän kehuu.

Vesalainen aikoo pelata vielä ensi kauden SM-liigassa HPK:n riveissä, mutta kaikki tekeminen tähtää tällä hetkellä Pohjois-Amerikkaan.

Tunnollisena harjoittelijana tunnettu Vesalainen tiedostaa, että miesten peleissä pärjääminen vaatii fysiikan kehittämistä.

– Haluan saada painoni nousemaan, minkä lisäksi lisään salitreeniini hieman räjähtävyyttä, kertoo Vesalainen.

Voimaharjoitteluun panostamisesta kertoo se, ettei alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa loistanut laitahyökkääjä ole luistellut jäällä turnauksen jälkeen. Jääharjoittelu on kuitenkin tulossa pian takaisin ohjelmaan.

– Minulla on Suomessa personal trainer, jonka kanssa työskentelen. Lisäksi aloitan harjoittelemisen jäällä, hän sanoo.