NHL-mestareilla selkeä hankintakohde – seuran GM taustoitti haasteellista toimintaympäristöä

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä toisen peräkkäisen mestaruuden voittanut Pittsburgh Penguins on ollut näkyvä seura eri siirtohuhuissa.

Penguinsin GM Jim Rutherford on ehtinyt jo aiemmin myöntää seuran etsivän yhtä uutta sentteriä markkinoilta.

Huhuissa Penguinsiin on yhdistetty jopa Colorado Avalanchen tähtisentteriä Matt Duchenea.

Toinen huhuttu nimi on ollut Carolina Hurricanesin Jordan Staal, joka on edustanut aiemmin Penguinsia.

Seurapomo Rutherford pisti kuitenkin jarrua näille huhuille vierailtuaan paikallisradiossa Pittsburghissa.

Duchenen ja Staalin kohdalla iso ongelma se, että molemmat operoivat isoilla sopimuksilla.

– Todennäköisesti meillä on noin kaksi miljoonaa dollaria tilaa, Rutherford sanoi, kun häneltä kysyttiin Penguinsin palkkakattotilanteesta.

– Sekä Brian Dumoulin että Conor Sheary ovat menossa välimieskäsittelyyn, emmekä tiedä, että millaisia päätöksiä sieltä tulee. Meillä on omat odotukset ja jos olemme niissä oikeassa, niin meillä on tuon verran tilaa.

CapFriendly-sivuston mukaan Penguinsilla on tällä hetkellä tilaa palkkakaton alla 10,3 miljoonaa dollaria. Tästä Sheary ja Dumoulin nappaaavat todennäköisesti noin 6-7 miljoonan dollarin potin, minkä lisäksi Penguinsille pitää jäädä tilaa kauden keskellä tehtäviin operointeihin.

Rutherford aikookin tutkailla rauhassa eri vaihtoehtoja.

– Jos haluaisin tehdä välittömästi treidin, niin markkinoilla olisi kyllä senttereitä tarjolla. Uskon myös, että sellaiset kaverit, jotka ovat meidän listoilla korkealla, saattavat tulla vapaiksi. Tällä hetkellä juttelen eri seurojen kanssa ja odotan, kunnes eteen tulee hetki, jolloin saamme kaverin, joka istuu hyvin palkkakattotilanteeseemme. Meidän pitää uskoa siihen, että kyseinen kaveri istuu hyvin siihen rooliin, minkä me hänelle näemme ja että hän pystyy auttamaan meitä jäällä, Rutherford taustoitti.

Käytännössä Penguins tutkailee itselleen uutta kolmossentteriä Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin taakse. Penguins kun menetti kyseisessä roolissa viime vuosien aikana operoineen Nick Boninon Nashville Predatorsiin.

Bonino oli Penguinsille enemmän kuin tärkeä pelaaja. Kaiken lisäksi hän operoi vain 1,9 miljoonan dollarin palkkojen keskiarvolla. Rutherford yrittääkin etsiä samanlaista menestystarinaa tällä hetkellä.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.