Philadelphia Flyersin pitkäaikaisen kapteenin ja ykköstähden Claude Giroux’n viime kausi oli suuri pettymys.

Parhaalla NHL-kaudellaan peräti 93 pistettä summannut Giroux teki viime kaudella vain 58 tehopistettä (14+44), eikä yli 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa tienaava tähtihyökkääjä säästynyt kritiikiltä.

Giroux’lta tiedusteltiin kauden päätteeksi mielipidettä hänen saamaansa kritiikkiin, ja mies vastasi:

– Olen rankin ihminen tuomitsemaan itseni. Olen todella kova itselleni. Se, mitä te (toimittajat) kirjoitatte ja sanotte, ei oikeastaan haittaa minua, Giroux summasi NBC Sportsin mukaan.

Yli 1300 ottelua NHL:ssä pelannut kiekkolegenda ja NBC Sportsin asiantuntija Jeremy Roenick ei kuitenkaan usko Giroux’n puheisiin.

– Hän on yksi suosikkipelaajistani NHL:ssä ja pelaaja, jota arvostan ja rakastan. Mutta… Syy miksi Giroux ei menesty, on se, että hän päästää kaiken päänsä sisälle ja etsii muita asioita, mitä voi syyttää, Roenick laukoo.

– Giroux voi pelata jääkiekkoa todella korkealla tasolla. Hänen täytyy vain päästä pelin sisälle ja hyökätä peliä kohti, eikä vain miettiä, mitä media ja fanit puhuvat hänestä. Hän on maailmanluokan pelaaja, joka voi tehdä eroa muihin, ja sen takia hänellä on ”C” rinnassa.

Roenick näkee kuitenkin Giroux’n pystyvän parantamaan otteitaan.

– Jos istuisin Giroux’n kanssa tänään, sanoisin hänelle: ”Sinun pitää hyvittää viime kausi ja palata takaisin huipputasolle, ja näyttää kaikille, miksi olet ollut yksi NHL:n parhaista pelaajista jo viimeiset viisi vuotta. Näytät kaikille, että viime vuosi oli vain huonoa tuuria.” Tämä joukkue elää Claude Giroux’sta, Wayne Simmondsista ja Jakub Voracekista, kiekkolegenda analysoi.

– Jos Claude katsot minua nyt, rakastan sinua kaikesta sydämestäni. Palaa takaisin huipputasolle, näytä kaikille, että olet jääkiekon parhaita pelaajia ja tulet takaisin pistetehtailijoiden kärkeen. Älä huoli heikoista jaksoista, äläkä välitä mitä ihmiset ajattelevat sinusta. Ole vain Claude Giroux. Jos teet sen, Flyers menestyy, Roenick summasi.