NHL:ssä rajoitetuille vapaille agenteille tehtävät sopimustarjoukset ovat jääneet suorastaan unholaan viime vuosien aikana.

Edellisistä julki tulleista tarjouksista on jo usea vuosi aikaa.

Nyt ilmoille on lähtenyt huhuja, joiden mukaan sopimustarjouksia (offer sheetejä) saatettaisiin laittaa liikkeelle.

Huhujen keskelle on päätynyt kanadalainen tähtisentteri Ryan Johansen, joka on yhä rajoitettu vapaa agentti.

– Kiekkopiireissä on käyty spekulaatiota siitä, että tarjoukset olisivat hyvinkin mahdollista. Yksi GM sanoi saaneensa kollegoiltaan puheluja, joissa häneltä on kysytty, meinaako hän jättää tarjouksen, The Athleticin toimittaja Craig Custance kirjoitti.

Johansenin oikeudet ovat Nashville Predatorsin hallussa. Seuran GM David Poile on yrittänyt löytää yhteisymmärrystä Johansenin leirin kanssa viime viikkojen aikana.

– Johansen ei tehnyt aivan tuosta noin vain edellistä sopimustaan Columbuksen kanssa, ja hänen agenttinsa Kurt Overhardt on tullut tutuksi kovien keinojen käyttäjänä. Esimerkiksi Overhardtin toinen asiakas, Ryan Kesler, hyväksyi aikanaan sopimustarjouksen, joten tuo puoli on ehdottomasti yksi vaihtoehto Overhardtin pelikirjassa. Kun yhdeltä lähteeltä kysyi tuosta mahdollisuudesta, lähde sanoi tällaisten spekulaatioiden satavan täydellisesti Overhardtin laariin, Custance taustoitti.

– Mikä on parempi tapa sekoittaa paikkaa? lähde kyseli.

Perään Custancen siteeraama lähde kuitenkin muistutti siitä, että Johansenin hankinta sopimustarjousten kautta on hyvin vaikeaa.

– Jos joku meinaa tehdä tarjouksen, Poilen ei tarvitse kuin hyväksyä se. Tuskin kukaan haluaa tehdä tuollaista vain satuttaakseen Davidia. Kyse on siitä, että joku yrittää hankkia hyvän pelaajan itselleen.

Predatorsilla on tällä hetkellä yli 13 miljoonaa dollaria tilaa palkkakaton alla. Näin ollen Predators pystyy vastaamaan sopimustarjouksiin varsin helposti.

NHL:ssä sopimustarjouksista on alkanut liikkua huhuja varsinkin tämän kesän aikana. Syy on se, että rajoittamattomien vapaiden pelaajien markkinat ovat jääneet hyvin kevyiksi. Kovin monet laadukkaat pelaajat eivät meinaa päätyä markkinoille, joten NHL-seurojen on mietittävä toisenlaisia hankintamahdollisuuksia.