Minnesota Wildin viime kauden ykkössentteri Eric Staal säväytti heti ensimmäisellä kaudellaan siirryttyään New York Rangersista Wildin riveihin.

Staal tykitti runkosarjassa 65 tehopistettä, mikä oli hänen ennätyksensä moneen vuoteen. Heikosti sujuneen lyhyen New Yorkin visiitin jälkeen kokenut keskushyökkääjä näytti uudelleen syntyneeltä jäällä.

– Tämä oli sopiva paikka minulle, ja päädyin pelaamaan loistavien pelaajien kanssa. Valmentajamme Bruce Boudreau asetti minut usein tilanteisiin, joissa pääsin näyttämään taitojani ja menestymään, Staal kertoo NHL.comille.

Kuten Wildin pelaaminen joukkueena, myös Staalin tulos jäi kuitenkin heikoksi pudotuspeleissä, kun St. Louis Blues eteni ensimmäisellä kierroksella jatkoon voitoin 4-1.

Staalin mielestä Wildin pelaaminen tosipeleissä ei todellisuudessa ollut niin heikkoa kuin kotikatsomoihin saattoi näyttää. Carolinan kanssa keväällä 2006 Stanley Cupia juhlineen hyökkääjän on vaikea löytää tiettyjä syitä nopealle putoamiselle.

– Se on veteen piirretty viiva. Syitä on vaikea löytää. Tekosyitä ei ole, koska tipuimme viidessä ottelussa, mutta niissä peleissä oli hetkiä, joiden aikana tunsimme pääsevämme tuloksen paremmalle puolelle. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut, Staal pohtii.

32-vuotiaan sentterin mukaan pudotuspeleissä kaikki on kiinni siitä, että joukkue löytää keinot päästä vastustajan maalille.

– Kun pudotuspelit alkavat, kaikki on kiinni siitä, että löydät keinot tehdä maaleja. Siihen tarvitaan hieman taikaa ja erikoisuuksia. Valitettavasti viime keväänä asiat menivät meillä toiseen suuntaan.