Normaalisti SM-liigaan alle 18-vuotiaana murtautuminen on erityisesti puolustajille sellainen meriitti, joka nostaa pelaajan nimen ihmisten huulille.

Vaasan Sportin Robin Saloa ei kuitenkaan ole nähty isoissa otsikoissa. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että hän kuuluu tänä kesänä NHL:ään varattuun poikkeukselliseen suomalaisikäluokkaan.

Salo varattiin New York Islandersiin hienosti jo toisella kierroksella koko varaustilaisuuden 46. pelaajana. Mutta ennen Saloa varattiin peräti kahdeksan suomalaista nuorukaista, joten Salon loistava varaus jäi kaiken muun hypetyksen varjoon.

Vaasan Sportiin jo juniori-ikäisenä Espoosta siirtynyt Salo kuului alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kultaryhmään 2016.

Lisäksi 184-senttisen puolustajan poikkeuksellisen kypsästä pelaamisesta kertoo se, että hän on jo kolmen vuoden ajan kuulunut Sportin liigarinkiin.

Viime kaudella hän otti selviä kehitysaskeleita. Salo pelasi täyden runkosarjan Sportissa ja teki 54 runkosarjan ottelussa tehot 1+15, mikä on loistava tulos hänen ikäiselleen puolustajalle.

Salon vahvuudet ovat omalla puolustusalueella, missä nuorukainen sijoittuu loistavasti ja osaa ennakoida tilanteita.

Kovat pistemäärät junioreissa kertovat siitä, että hän pystyy auttamaan joukkuettaan myös hyökkäyspäässä.

Salon heikkoutena on ollut räjähtävyyden puute luistelussa, mutta siinäkin hän kehittyi viime kaudella. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, voidaan Sportin riveissä ensi kaudellakin pelaavalta puolustajalta odottaa todellista läpimurtoa ja askelta lähemmäs kohti NHL-kaukaloita.