Jokerit esitteli kovan värväyksen keskiviikkona, kun tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen teki seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Jensen, 24, saapuu Jokereihin New York Rangersin organisaatiosta.

– Olen todella innoissani. Lopullinen tavoitteeni on totta kai NHL:ssä, mutta Jokerit on kiinnostanut minua heti siitä lähtien, kun seura hankki oikeuteni, Jensen sanoo seuran verkkosivuilla.

Jokerit nappasi Jensenin oikeudet keväällä Salavat Julajev Ufalta.

Jensen olisi voinut halutessaan jatkaa Rangersin organisaatiossa myös ensi kaudella. NHL-seuralla oli tähän kiinnostusta, sillä Rangers teki Jensenille sääntöjen mukaisen sopimustarjouksen aiemmin kesällä.

Tästä huolimatta Jensen päätti hypätä KHL:ään.

– Se oli kova päätös ilman muuta. Nautin ajastani seurassa (Rangersissa) ja olen edelleen heidän pelaajansa NHL:ssä. Mutta ajattelin, että Jokereista ja KHL:stä pystyn ottamaan seuraavan askeleen kohti NHL:ää, Jensen perustelee.

– KHL on maailman toiseksi paras liiga. Haluan auttaa Jokereita menestymään, ja seura auttaa minua kehittymään. Tämä on minulle huikea mahdollisuus nousta uudelle tasolle ja palata jonain päivänä NHL:ään.

Jensen varattiin aikanaan NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Vuonna 2011 Vancouver Canucks huusi Jensenin vuorolla 24 itselleen. Juuri Canucksissa Jensen pelasi ensimmäiset NHL-pelinsä.

Missään vaiheessa miehen rooli ei kuitenkaan vakiintunut NHL:ssä, vaan Jensen pörräsi enemmän AHL:n puolella.

Viime kaudella Jensen paukutti kovat tehot farmisarjassa ja oli AHL:n maalipörssin kakkonen. 70 runkosarjaottelussa Hartford Wolf Packin paidassa Jensen naputti 55 (32+23) tehopistettä.

– Hyökkäyspään taidot ovat vahvuuteni, mutta haluan parantaa kokonaisvaltaista pelaamistani. Olen tehnyt sen eteen paljon töitä parin viime vuoden aikana ja olen mennyt eteenpäin, mutta pystyn vielä kehittymään, hän sanoo.

Jokereissa on nähty viime vuosina useita tanskalaispelaajia. Esimerkiksi viime kaudella narriryhmän kapteenina toimi Peter Regin, joka jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

– Olen kuullut Jokereista loistavia asioita. En pelkästään Peteriltä, vaan kaikilta, joiden kanssa olen jutellut. On hyvin erityistä, että saan nyt mahdollisuuden pelata Jokereissa, Jensen sanoi uudesta seurastaan.