Helsingin Jokerit on tehnyt miehen työn kesän pelaajamarkkinoilla, kun se on saanut joukkueen alakerran sen näköiseksi, millä kehtaa lähteä haastamaan KHL:n kärkiseurat elokuusta alkaen.

Lauantaina seura tiedotti tehopuolustaja Matt Gilroyn sopimuksesta, minkä lisäksi joukkueeseen liittyivät jo aiemmin puolustajat Sami Lepistö ja Mike Lundin sekä maalivahti Karri Rämö.

Paperilla Jokereiden puolustus on koko seuran lyhyen KHL-historian kovin. Hyökkäyksestä ei kuitenkaan voi sanoa samaa.

Joukkueen etu on se, että se on hyvin säilyttänyt runkonsa tärkeillä jatkosopimuksilla, mutta riittääkö hyökkäyksen terävin kärki kovimpia joukkueita vastaan?

Jokerit kaipaa kipeästi yhtä kiekollista keskushyökkääjää. Seuran kannattajilla on tuoreessa muistissa, mitä tapahtui kevään pudotuspeleissä.

TsSKA Moskova pelasi Jokereiden ykkössentterin Peter Reginin ulos, minkä jälkeen joukkueesta ei löytynyt tarpeeksi taitoa keskikaistalta. 4-0 lomille lompsis.

Eikä tilanne ole kesän aikana muuttunut, kun joukkueessa jatkavat samat sentterit Mika Niemi, Petteri Wirtanen sekä… niin.

Keskikaista on laiha. Tomi Mäki ja tuore hankinta Henri Ikonen pystyvät ottamaan näiden kolmen lisäksi neljännen keskushyökkääjän paikan, mutta se on yhdentekevää, kun joukkueelta puuttuu peliä rakentava kiekollinen kakkossentteri Reginin tueksi.

Niemi ei pystynyt viime kaudella osoittamaan olevansa kärkiketjujen sentteri KHL-tasolla. Wirtanen on puolestaan puhdas puolustava keskushyökkääjä.

On selvää, että Jokerit tarvitsee korkean profiilin sentterin, jos se aikoo ensi keväänä haastaa pudotuspeleissä kärkijoukkueita.

Kiekko tippuu KHL:n osalta jäähän jo reilun kuukauden päästä. Sitä ennen Jokereilta on lupa odottaa keskikaistan vahvistusta.