Miro Heiskasen tuore NHL-diili tuskin tarkoittaa siirtymistä Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

On hyvä pitää mielessä, että Heiskanen on vasta lupaava 17-vuotias pelaaja, ei valmis NHL-puolustaja. Huippulupaava puolustaja pelasi rikkonaisen HIFK:ssa ja miesten otteluita kertyi vasta 37.

Myös esitykset ailahtelivat, vaikka murtautuminen Liigaan olikin nappisuoritus nuorukaiselta. On kuitenkin Dallas Starsin etu, että Heiskanen lähtee pelaamaan HIFK:n kanssa ensimmäistä kokonaista tasapainoista vuottaan miesten peleissä.

Starsin näkökulmasta seuralla ei ole minkäänlaista kiirettä ajaa sisään Heiskasta miehistöönsä. Joukkueella on valmis ja tasapainoinen puolustus ensi kaudeksi, johon ajetaan sisään muitakin nuoria lupauksia.

Lisäksi Starsin GM Jim Nill on osoittanut aiemmin ottavansa aikaa nuorten puolustajien kanssa.

Esimerkiksi Esa Lindell pelasi varauksena jälkeen peräti kolme vuotta Suomessa, minkä jälkeen edessä oli vielä vuosi AHL-kiekkoa. Vasta viime kaudella 23-vuotias kiekollinen puolustaja pelasi täyden kauden NHL:ssä.

On kaikkien edun mukaista, että Heiskanen jatkaa Liigassa ammattilaiskiekkoa tutussa ympäristössä, jossa hänellä on mahdollisuus nousta uudelle tasolle. Ainoa vahinko HIFK:lle on Dallasin syksyn NHL-leiri, johon Heiskanen lähtee todennäköisesti antamaan näyttöjä.

Se tarkoittaa sitä, ettei superlupaus todennäköisesti pelaa kauden ensimmäisiä sarjaotteluita Suomessa.