NHL-pelaajien poissulkeminen olympialaisista avaa ovia niille pelaajille, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia osallistua arvokisoihin.

The Hockey Newsin mukaan yksi näistä pelaajista on Jokereista ja SKA Pietarista tuttu Steve Moses, jolla ei olisi mitään asiaa USA:n joukkueeseen, jos kaikki parhaat pelaajat olisivat käytössä.

AHL-jäille ensi kaudeksi siirtyvä Moses on nyt kuitenkin ehdolla USA:n joukkueeseen, koska hänellä on yksi vahvuus ylitse muiden.

– Maalintekotaito ei yksinkertaisesti häviä minnekään, joten hän voisi olla täydellinen ylivoiman ase yhdysvaltojen joukkueelle, The Hockey Newsin artikkelissa kirjoitetaan.

Moses ratsastaa edelleen Jokerivuosien tehoilla, sillä 36 maalia ja 57 tehopistettä yhdellä KHL-kaudella iskenyt hyökkääjä oli SKA:ssa varjojen mailla ennen kuin hänen sopimuksensa purettiin. Viimeiseen 44 otteluunsa hän on tehnyt 26 tehopistettä kahden kauden aikana.

Moses edusti Yhdysvaltoja kevään 2015 MM-kisoissa sekä 2014 Deutschland Cupissa, joten kokemus maajoukkueesta ja vahvat näytöt ensi kaudella AHL:ssä saattavat avata hänelle paikan olympialaisissa.