Colorado Avalanchen tähtisentteri Matt Duchene oli kovan huhumyllyn kohteena jo kesken viime kauden.

Pahasti flopannut Avalanche katsasti mahdollisuuksia Duchenen lisäksi ruotsalaisen Gabriel Landeskogin kauppaamiselle. Näillä siirroilla Avalanche olisi ravistellut rivejään toden teolla.

Treidejä ei kuitenkaan nähty, eikä ole nähty myöskään kesän aikana.

Ei Duchenen eikö Landeskogin kohdalla.

Landeskogin nimi on jäänyt jo syrjemmälle, mutta Duchene on jäänyt pyörimään huhujen keskiöön.

Kiekkoraamatussa, The Hockey Newsissä, toimittaja Matt Larkin listasi viisi potentiaalisinta kohdetta Duchenelle perustelujen kera.

Ensimmäisenä Larkin nosti esille Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin, joka on raporttien mukaan jahdannut Duchenea jo tovin ajan.

– Blue Jackets voisi hyvinkin tarvita uutta hyökkäyspään palasta erityisesti sentteriosastolle. Kekäläinen on raporttien mukaan tarjonnut Ryan Murray’ta Avalanchelle, mutta yksistään hän ei saa tuota treidiä maaliin. Blue Jackets ei missään nimessä halua antaa Zach Werenskiä tai Seth Jonesia vaihdossa Avalanchelle. Pakko on nostaa esille lupaava puolustaja Gabriel Carlsson, joka on kolkutellut NHL-portteja viime aikoina. Jos Duchene kaupataan Columbukseen, voi olettaa, että Carlsson on mukana kaupassa, Larkin pohtii.

Myös Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline on nostanut esille kuvion, jossa Blue Jackets voisi tarjota nimenomaan Murray’ta ja Carlssonia Avalanchelle.

Toisena vaihtoehtona Larkin nostaa esille Boston Bruinsin, jolla voisi olla tarvetta yhdelle hyökkäyspään kovalle tekijälle. Bruins taas sopisi treidikumppaniksi siksi, että seura on napannut kovia puolustuspään lupauksia riveihinsä viime vuosien aikana.

– Pitää kuitenkin muistaa se, että Bruinsin pitää vahvistaa puolustustaan tulevina vuosina, kun huomioi sen, että esimerkiksi Zdeno Charan ura on loppumaisillaan. Onko Duchenen hankkiminen sitten loppupeleissä kovin järkevä veto? Sentteriosastolla Bruinsilla on kuitenkin Patrice Bergeronia ja David Krejciä, joten Duchene menisi todennäköisesti laitaan. En ole ihan täysin vakuuttunut tästä yhtälöstä, Larkin sanoo huhutusta kauppakohteesta.

Suomalaishyökkääjien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustama Carolina Hurricanes on myös noussut usein esiin Duchenen siirtohuhuissa.

Hurricanesilla olisi tarjolla sitä, mitä Avalanche hakee. Eli puolustuspään lupauksia.

Justin Faulk, Jaccob Slavin, Noah Hanifin ja Brett Pesce muodostavat dynaamisen nelikon, minkä lisäksi kehitysputkessa on Haydn Fleuryä ja Jake Beania. GM Ron Francis voisi varmasti liikuttaa yhden näistä muualle. Raporttien mukaan Avalanche on kysellyt Hanifinin perään. Tähän Hurricanes on suhtautunut varsin viileästi. Näiden kahden joukkueen välistä treidiä ei voi kuitenkaan liputtaa missään nimessä ulos vaihtoehtojen joukosta, Larkin painottaa.

Larkinin papereissa villi kortti -osastolle nousee Pittsburgh Penguins, joka nappasi toisen peräkkäisen mestaruutensa alkukesästä.

– Ehkä Olli Määtän siirtyminen Avalancheen voisi tulla kysymykseen, varsinkin kun Penguins yrittää tavoitella kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Duchene olisi aivan huima kolmossentteri ja samalla vaihtoehto mahdollisesti Sidney Crosbyn tai Jevgeni Malkinin vierelle laitaan. Penguins on kuitenkin pyörinyt esillä spekulaatioissa.

Penguinsin GM Jim Rutherford myönsi heinäkuun alussa seuran etsivän uutta sentteriä itselleen. Hallitsevat mestarit kun menettivät Nick Boninon Nashville Predatorsiin heinäkuun alussa.

Viidenneksi ja viimeiseksi vaihtoehdoksi Larkin nostaa esille Los Angeles Kingsin. Huhuissa Kingsin on uskottu etsivän maalintekovoimaa ja ylipäätänsä nopeutta hyökkäyspäähänsä.

– Kingsiä ei ole nostettu kovin monissa papereissa esille Duchenen mahdollisena kohteena. Tämä onkin enemmän minun oma ehdotelmani, koska Duchene on juuri sellainen pelaaja, jota he tarvitsevat. Kings varasi huippulupaavan sentterin Gabe Vilardin kesän NHL-draftissa ykköskierroksella, mutta hänen suurin heikkoutensa on luistelu. Hän ei ratkaise nopeusongelmaa, jos hän yltää joukkueeseen välittömästi. Duchene taas ratkaisisi.

Larkin väläyttelee mahdollisuutta, jossa treidi saatettaisiin tehdä vasta aivan loppukesällä.