Edmonton Oilers teki eilen jättimäisen, 8-vuotisen ja peräti 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen tähtihyökkääjänsä Connor McDavidin kanssa. Jättidiili astuu voimaan kauden 2018–19 alusta.

Mutta koska edes sarjan parhaaksi äänestetty mies ei voita pelejä yksinään, Oilersin GM:n Peter Chiarellin täytyy jatkaa työntekoa.

Seuraavana Chiarellin työlistalla on nuoren saksalaishyökkääjän Leon Draisaitlin jatkosopimus.

21-vuotias saksalainen on pelannut kolmevuotisen tulokassopimuksensa loppuun. Kolmannella NHL-kaudellaan Draisaitl oli jo erittäin tehokas, sillä 82 runkosarjaottelua tuottivat tehot 29+48=77.

Myös Draisaitl on siis pääsemässä miljoonatuloille, vaikkei tietenkään lähellekään McDavidin lukemia.

Chiarelli ei suostunut kommentoimaan suoraan, mikä vaikutus McDavidin sopimuksella on Draisaitlin tilanteeseen. GM on kuitenkin sanonut, että Oilers vastaa jokaiseen offer sheetiin eli muiden seurojen sopimustarjoukseen, jotka rajoitetuksi vapaaksi agentiksi päätynyt Draisaitl saa.

– Tilanteemme on (taloudellisesti) mukava, ja pystymme vastaamaan jokaiseen tarjoukseen, Chiarelli muistutti nhl.comin jutussa.

Pelaajien palkkatietoja keräävän CapFriendly.com-sivuston mukaan Oilersilla on tällä hetkellä 17,9 miljoonaa dollaria tilaa palkakaton alla. NHL:n määrittelemä palkkakatto ensi kaudelle on 75 miljoonaa dollaria.

Koska McDavid pelaa ensi kaudella tulokassopimuksensa kolmannen vuoden, hänen palkkansa on 925 000 dollaria. Vuosi myöhemmin Oilersin tilanne palkkakattoa ajatellen siis muuttuu huomattavasti.