Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella jakaa mielipiteitä NHL:ssä.

Tortorellan asema ehdittiin kyseenalaistaa viime kauden alla monella taholla. Lopulta jenkkiluotsi piiskasi Blue Jacketsin hurjaan iskuun ja hänet valittiin vuoden valmentajaksi kesällä Las Vegasissa.

Uransa aikana Tortorella on tullut tutuksi myös räväkkänä kuumakallena. Tortorella on sivaltanut jos jonkinlaisia kommentteja.

Blue Jacketsin suomalaiselta GM:ltä Jarmo Kekäläiseltä kysyttiin Tortorellasta seuran verkkosivujen haastattelussa.

– Ainoa juttu, mikä menee hänellä ihon alle, on se, jos joku ei halua tehdä kovasti töitä.

– Mielestäni sen pitää olla muutenkin ihan elinehto jokaiselle pelaajalle, joka haluaa pukea Blue Jacketsin paidan päälleen. Jos ei halua tehdä töitä, niin emme me halua sellaisia pelaajia riveihimme, Kekäläinen tuumasi.

Aihe liittyi siihen, että Tortorellaa on pidetty hyvin jämäkkänä ja jopa jääräpäisenä valmentajana.

– Hän ei pidä sellaisista pelaajista, jotka eivät halua taistella. Ylipäätään jos tuollaisissa asioissa tulee hankaluuksia vastaan, en usko, että vain hän puuttuu asiaan, Kekäläinen mietti.

Kesällä Blue Jackets hankki itselleen erittäin taitavan venäläishyökkääjän Artemi Panarinin. Aiemmin Chicago Blackhawksia edustaneen Panarinin kohdalla on nostettu esille kysymyksiä siitä, miten yhteistyö Tortorellan kanssa mahtaa toimia.

– John näkee ja pystyy tunnistamaan pelaajien vahvuudet erittäin hyvin. Ennen kaikkea hän antaa myös pelaajien pelata omilla vahvuuksillaan. Se taas tuottaa pelaajille oikeanlaisen olotilan, Kekäläinen sanoi osin myös Panariniin liittyen.