Liiga-seurat SaiPa ja Ilves saivat rapakon takaa mieluisia uutisia.

NHL-seura Boston Bruins nimittäin vahvisti, että kaksi sen varaamaa suomalaislupausta pelaa ensi kaudella Suomessa ja yrittä kehittyä miesten peleissä NHL-tason pelimiehiksi.

Bruinsin tänä kesänä ensimmäisen varauskierroksen 18:nnella vuorolla valitsema puolustaja Urho Vaakanainen (kuvassa) pelaa ensi kauden SaiPassa.

– Suomessa saan ison roolin ja paljon peliminuutteja, Vaakanainen sanoi nhl.comin jutussa.

Bostonin nuorten pelaajien kehitysleirin aikana Vaakanainen sai ylitsevuotavia kehuja, kun tätä verrattiin jopa legendaariseen puolustajaan Scott Niedermayeriin (lue juttu tästä.)

– Leiri meni hienosti, ja nautin todella olostani täällä. Ensimmäiset päivät olivat kovia, mutta pikku hiljaa kaikkeen tottui, ja opin myös paljon uusia asioita, Vaakanainen sanoi nhl.comin videohaastattelussa. (videohaastattelu löytyy tämän jutun keskivaiheilta.)

SaiPan puolustaja tietää, että opittavaa on yhä paljon.

– Minun täytyy saada lisää voimaa, ja minun pitää parantaa laukaustani ja tekemistäni hyökkäyssiniviivalla, Vaakanainen tietää.

Vaakanaisen pelaamista Suomessa pidettiin yleisesti melko varmana. Sen sijaan Bruinsin jo vuosi sitten 5. kierroksella (135.) varaama Joona Koppanen harkitsi vakavasti siirtymistä Yhdysvaltain yliopistokaukaloihin. Isokokoinen (195 cm/87 kg) hyökkääjä viilettää kuitenkin ensi kauden Ilveksen paidassa.

– Hän pelasi viime kauden juniorisarjoissa, koska hän harkitsi siirtymistä yliopistoon tulevaksi kaudeksi. Mutta hän muutti mielensä ja jää sinne (Ilvekseen), Bruinsin kehitysjohtaja Jamie Langenbrunner sanoi nhl.comille.

Viime kaudella Koppanen takoi nuorten SM-liigassa 38 ottelussa komeat tehot 23+31=54. Ensimmäiset miesten pelit ovat 19-vuotiaalla edessä ensi kaudella. Ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, vuoden kuluttua nuorukainen on valmis Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

– Yritän pelata Suomessakin pohjoisamerikkalaisella tyylillä, hän kertoi nhl.comille.