NHL:n finaaleihin asti viime kaudella yltänyt Nahville Predators on rakentanut joukkueensa äärimmäisen fiksusti palkkakaton suhteen.

Seura teki huippukiinnityksen, kun yli 60 tehopistettä viime kaudella tehnyt Viktor Arvidsson solmi pitkän sopimuksen kohtuullisella, 4,25 miljoonan vuosituloilla.

Ruotsalaishyökkääjä ei ole ainoa pelaaja, jonka kanssa Predators on päässyt seuran kannalta fiksuun sopimukseen.

Kun mukaan lasketaan Arvidssonin palkka, maksaa Predators hänestä, huippuhyökkääjä Filip Forsbergista sekä puolustuksen runkopelaajista Roman Josista, Mattias Ekholmista ja Ryan Ellisistä yhteensä vain 20,5 miljoonaa dollaria kahden seuraavan kauden ajan.

Esimerkiksi Chicago Blackhwaks maksaa pelkästään Patrick Kanelle ja Jonathan Toewsille kahdestaan 21 miljoonaa dollaria.

Viime kauden finalistijoukkueen tilanne on muutenkin loistava, sillä se on saanut pidettyä pakettinsa täysin kasassa. Seurajohdon pitää vielä sorvata sopimus huippusentterilleen Ryan Johansenille, mutta Predatorsilla on palkkakattoon matkaa vielä 14 miljoonaa dollaria.

Arpon Basu

@ArponBasu
The Predators have Victor Arvidsson, Filip Forsberg, Roman Josi, Mattias Ekholm and Ryan Ellis at a combined $20.5 million cap hit.