Montreal Canadiensin tähtipuolustajan Andrei Markovin uran jatkosuunnitelmat ovat olleet jatkuva puheenaihe NHL-piireissä.

38-vuotiasta Canadiens-ikonia on viety voimakkaimmin noin 700 kilometriä etelään, Philadelphia Flyersin paitaan.

Flyersin GM Ron Hextall kuitenkin kiistää painokkaasti, että Markov kuuluisi edes seuran suunnitelmiin.

– Älkää uskoko kaikkea, minkä kuulette tai luette. En ole keskustellut Markovin kanssa, entinen tähtimaalivahti sanoo Philly.com -verkkojulkaisun jutussa.

Venäjän ja Kanadan passit omistava Markov on pelannut 16 NHL-kautensa aikana Canadiensin paidassa peräti 990 ottelua komeilla tehoilla 119+453=572. Pudotuspeleissä konkarille on kertynyt 89 ottelua ja pisteet 5+27=32.

Kahdeksan viime kauden ajan Markov on kuulunut Canadiensin kapteenistoon, mutta nyt yhteinen taival saattaa olla ohi. Markovin on kerrottu haluavan vähintään kahden vuoden mittaisen sopimuksen, jossa vuosipalkka olisi noin kuusi miljoonaa dollaria.

Markov on yhdistetty Flyersiin muun muassa siksi, että tämä voisi toimia erinomaisena oppi-isänä joukkueen nuorelle venäläispuolustajalle Ivan Provoroville.

20-vuotias Provorov debytoi viime kaudella Flyersin takalinjoilla pelaten kaikki 82 runkosarjan ottelua mukavilla tehoilla 6+24=30.

Hextall kuitenkin tyrmäsi tämänkin spekulaation. GM haluaa mieluummin antaa mahdollisuuden nuorille, nouseville kyvyille kuin vuoden-pari seurasta eläkerahoja hakeville veteraaneille.

– Sanoin jo Jaromir Jagrin kohdalla, että konkarien hankkiminen ei ole nyt meidän strategiamme mukainen suunta.

– Voimme kyllä ottaa harjoitusleirillemme kokeneen puolustajan, jos nuoret pelaajamme eivät ole valmiita. Mutta jossakin vaiheeessa meidän on kuitenkin annettava luottoa nuorille pelaajillemme. Jos se hetki ei ole ihan vielä, lähellä se on joka tapauksessa, Hextall muotoili.